Cornulete in doua culori cu Cocos - Reteta video

       Astazi vom face Cornulete in doua culori cu cocos. Cornulete pufoase umplute cu rahat, insiropate intr-un sirop de zahar ars, apoi tavalite prin nuca de cocos. Fiindca sunt insiropate aceste cornulete ti se topesc in gura!

Ingrediente pentru aluat si umplutura:
1 kg de faina
200 de ml de ulei
500 de ml de lapte caldut
4 galbenusuri
2 linguri de zahar
300 de grame de rahat
2 linguri de cacao
1 plic de zahar vanilinat
jumatate de lingurita de sare
25 de grame de drojdie proaspata

1. Vom incepe cu maiaua. Intr-un bol punem laptele caldut, drojdia, zaharul, zaharul vanilinat si 5 linguri cu varf de faina. Amestecam cu un tel, apoi lasam maiaua sa stea pentru 10 minute. In acest timp drojdia se va activa si va forma mici bule de aer pe suprafata laptelui.

2. Cand drojdia s-a activat adaugam uleiul, galbenusurile si faina peste care punem sarea. Amestecam bine cu o lingura de lemn, adaugand faina treptat.

3. Cand aluatul devine prea greu de framantat cu lingura, presaram faina peste blatul de lucru si rasturnam aluatul acolo.

4. Continuam sa il mai framantam pentru 2-3 minute pana cand nu mai este lipicios. Apoi, il taiem in doua bucati egale.

5. O jumatate o lasam alba si o formam intr-o bila. Cealalta jumatate o coloram cu cacao. Framantam bucata de aluat pana cand s-a colorat uniform.

6. Punem bucatile de aluat la crescut in doua boluri separate unse cu ulei. Le lasam acoperite sa dospeasca la loc caldut pentru 1 ora.

7. Cand aluatul a crescut il rasturnam pe blatul de lucru fainat si il apasam usor cu mainile pentru a scoate aerul, apoi il impartim in 4 bucati egale. Formam fiecare bucata de aluat intr-o bila.

8. Facem la fel si cu aluatul maro. Il aplatizam cu mainile pentru a scoate aerul, il impartim in 4 si il formam in bile.

9. Luam o bucata de aluat alba si una maro. Le suprapunem si le intindem cu sucitorul pana cand are jumatate de cm grosime. Taiem aluatul in 8 triunghiuri. Punem rahat taiat fasii pe fiecare triunghi. 

10. Formam cornuletele tragand usor de varful triunghiului pentru a le da o forma cat mai frumoasa.

11. Continuam cu celelalte bile de aluat. Daca doriti puteti pune prima bila maro, apoi alba pentru a se vedea cat mai mult maro atunci cand sunt formate. Taiem iarasi in 8 triunghiuri, punem rahat si le formam.

12. Punem cornuletele in tava unsa si tapetata cu hartie de copt, unde le mai lasam la dospit acoperite cu un prosop de bucatarie pentru 15-20 de minute. Din aceasta reteta facem 32 de cornulete.

13. Le dam la copt la 210 grade Celsius pentru 25-30 de minute, sau pana cand devin aurii deasupra.
       Intre timp ce ele sunt in cuptor noi ne vom ocupa de sirop.

Ingrediente pentru sirop:
200 de grame de zahar
400 de ml de apa

14. Intr-o cratita punem zaharul si il lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

15. Cand zaharul s-a topit punem apa cu grija sa nu ne ardem. Mai amestecam putin, apoi siropul este gata.

Ingrediente pentru a tavali cornuletele:
100 de grame de cocos
siropul facut mai devreme

16. Luam cornuletele pe rand si le dam prin sirop cateva secunde, apoi le tavlim prin cocos. Daca nu va place cocosul le puteti da doar prin sirop.

       Priviti cat de bine arata! Sunt foarte pufoase si dulci de la sirop. Au un gust minunat de cocos si zahar ars. Sunt absolut divini!
       Va doresc POFTA BUNA!