Tort la Cuptorul cu Microunde cu Crema de Ciocolata Alba - Reteta video


       Astazi vom face Tort la Cuptorul cu Microunde cu Crema de Ciocolata Alba. Blatul este copt in cuptorul cu microunde, unde timpul de coacere este de doar 5 minute, iar blatul rezultat este mai moale si mai pufos. Acest tort se face in maxim jumate de ora, cu tot cu decor. Are o crema pufoasa si aerata cu mascarpone si ciocolata alba.

Ingrediente pentru blat:
375 de grame de faina
360 de grame de zahar
2 oua
3 linguri de cacao
225 de grame de lapte batut
250 de ml de ulei
1 lingurita de colorant alimentar rosu
1 lingurita de esenta de vanilie
1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare

1. Intr-un bol vom amesteca toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao, bicarbonatul de sodiu, sarea si colorantul alimentar. Cu un tel le omogenizam bine.

2. Intr-un alt bol amestecam ingredientele umede: ouale pe care le batem usor cu un tel. Peste ele punem laptele batut, uleiul si esenta de vanilie. Le omogenizam si pe ele bine.

3. Punem ingredientele umede peste cele uscate si amestecam cu telul pana cand s-au omogenizat.

4. Impartim compozitia in trei parti egale. Vom coace cele trei blaturi pe rand. Punem o parte din compozitie intr-o forma de yena sau de silicon unsa cu ulei si pe fundul careia avem pusa hartie de copt. O nivelam deasupra.

5. O punem in cuptorul cu microunde pentru 5 minute. Tineti cont ca timpul de coacere difera de la un cuptor cu microunde la altul. Daca aveti un cuptor mai puternic poate nu e nevoie de 5 minute, mai opriti si verificati din 2 in 2 minute.

6. Blatul este copt daca apasam usor cu degetele pe el si se simte pufos, fara sa se lipeasca de degete.
Continuam la fel si cu celelalte doua blaturi.

7. Ca sa le scoatem din forma trecem cu un cutit pe margine, apoi punem hartie de copt deasupra si o farfurie plata. Intoarcem blatul pe farfurie si il lasam sa se raceasca.

Ingrediente pentru crema:
750 de ml de frisca lichida
400 de grame de ciocolata alba
250 de grame de mascarpone

8. Intr-un bol punem branza mascarpone si ciocolata alba topita. Cu mixerul le omogenizam bine.

9. Intr-un alt bol batem frisca spuma. Cand este spumata o punem peste crema de mascarpone si ciocolata. Cu o spatula le omogenizam bine, si crema este gata!

10. Acum incepem sa cladim tortul. Pe tava pe care vom servi tortul punem primul blat. Cu un cutit zimtat indreptam blatul, dar nu aruncam firmiturile pentru ca le vom folosi la decor. Peste blat punem o parte din crema si o intindem uniform. Punem cel de-al doilea blat, il indreptam si punem crema. 

11. Punem si ultimul blat, apoi imbracam tortul in crema ramasa.

12. Decoram cu firmiturile ramase de la blat.

       Acesta este un tort foarte bun si se face repede. Are trei blaturi si crema din belsug. Mi-a iesit un tort mare, pufos si cremos si nu am avut nevoie de un cuptor obisnuit.
       Blatul copt in cuptorul cu microunde este unul moale si pufos pentru ca se gateste mai mult in abur si nu este uscat ca unul copt intr-un cuptor obisnuit.
       Priviti cum arata! Este atat de moale si cremos incat iti lasa gura apa doar cand in privesti!
Va doresc POFTA BUNA!