Pavlova cu Lamaie - Reteta video


       Astazi vom face Pavlova cu Lamaie. Acest desert este atat de delicat, de bun si de dulce incat va fi pe placul tuturor. Facut dintr-o bezea aromata cu lamaie, o crema fina de lamaie si multa frisca, acesta este un desert pe care trebuie neaparat sa-l incercati.

Ingrediente pentru bezea:
5 albusuri
250 de grame de zahar
3 linguri de amidon de porumb
coaja de la 1 lamaie
1 lingura de otet

1. In bolul unui mixer punem albusurile si le batem spuma. Cand sunt spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Adaugam si otetul si mai mixam 2-3 minute, pana cand devin lucioase si pufoase.

2. Peste ele punem coaja de lamaie si amidonul de porumb. Cu o spatula incorporam totul bine.

3. Punem albusurile pe o tava acoperita cu hartie de copt si intindem bezeaua sub forma unui cerc. Eu am trasat un cerc cu pixul pe spatele hartiei de copt. Fiindca este o bezea mai tare, pentru a nu se misca hartia de copt am lipit-o cu bezea de tava. 

4. Coacem bezeaua la 120 de grade Celsius pentru fix 1 ora jumate. Cand este gata o lasam sa se raceasca complet. Intre timp ne vom ocupa de crema de lamaie.

Ingrediente pentru crema de lamaie:
150 de grame de zahar
zeama de la 4 lamai
cele 5 galbenusuri ramase de la bezea
3 linguri de amidon
coaja de la 1 lamaie

5. Intr-o cratita pusa pe foc punem galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie si le omogenizam. 

6. Punem amidonul si il incorporam si pe el. Apoi, punem zeama de lamaie si fierbem crema aproximativ 7-8 minute, pana se ingroasa, amestecand continuu cu o lingura de lemn.

7. Peste bezeaua racita punem crema de lamaie cu ajutorul unui pos. De la greutatea cremei bezeaua se va lasa la un moment dat, dar nu va speriati, asa trebuie. Intidem crema uniform.

8. Peste ea punem 500 de ml de frisca pe care am batut-o cu mixerul.

9. Decoram cu coaja de lamaie si menta proaspata.
       Tortul este gata si tot ce ne mai ramane de facut este sa il servim. Nu e asa ca arata minunat?
       Bezeaua este atat de pufoasa inauntru si atat de croacanta la suprafata. Crema de lamaie este putin acrisoara si merge de minune cu dulcele din bezea si frisca.
       Daca v-a placut aceasta reteta, lasati un comentariu in care sa-mi spuneti daca mai doriti si alte retete de pavlova.
Va doresc POFTA BUNA!