Tort de Capsune cu Mascarpone si Ciocolata Alba - Reteta video


       Astazi vom face Tort de Capsune cu Mascarpone si Ciocolata Alba. Acest tort are un blat pufos umplut cu o crema fina de capsune, mascarpone si ciocolata, straturi de caspune proaspete si decorat cu si mai multe capsune.

Ingrediente pentru blat:
8 albusuri
8 linguri de zahar
8 galbenusuri
8 linguri de faina

1. Intr-un bol batem albusurile spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate putem incepe sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi, adaugam galbenusurile si faina. Cu o spatula le incorporam.
Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

2. Dam blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute, sau pana cand devine auriu deaspura iar daca infingem o scobitoare in mijloc, ea iese curata. Il lasam la racit.

3. Cand blatul este rece il impartim in 3 foi egale. Il lasam deoparte, inte timp ce ne vom ocupa de crema.

Ingrediente pentru crema:
500 de ml de frisca lichida
500 de grame de mascarpone
250 de grame de capsune taiate cubulete pentru umplutura
300 de grame de capsune facute piure cu un blender
200 de grame de ciocolata alba
10-12 capsune pentru decor
150 de grame de zahar

4. Intr-o cratita punem piureul de capsune si zaharul. Fierbem sosul de fructe pentru 10-15 minute, amestecand continuu in el, pana cand se ingroasa putin si seamana cu dulceata. Il lasam sa se raceasca.

5. Intr-un bol punem branza mascarpone, ciocolata alba topita si racita si sosul de capsune racit. Cu mixerul le omogenizam bine.

6. Intr-un alt bol batem frisca spuma. Peste ea punem amestecul de mascarpone si capsune si le omogenizam.

7. Peste prima parte din blat punem o parte din crema si o intindem uniform. Presaram jumatate din capsunele taiate cubulete. Peste ele punem cealalta parte din blat. Punem iarasi crema si capsune si ultimul blat. Imbracam tortul in crema.

8. Crema ramasa am pus-o intr-un pos si am facut rozete pe tort cu ea.

9. Decoram cu capsune proaspete si tortul este gata!
       Priviti cat de bine arata toate straturile din tort: cu crema fina si capsune proaspete. Un tort perfect pentru aceasta perioada a anului, cand vedem caspune peste tot!
Va doresc POFTA BUNA!