Placinta cu Dovleac - Reteta video


       Astazi vom face Placinta cu Dovleac. Nu simtim ca e toamna pana cand nu miroase a scortisoara in casa. Prajiturile cu dovleac sunt printre favoritele mele si abia astept sa le fac in fiecare toamna.

Ingrediente:
1 kg de dovleac razuit
250 de grame de zahar
100 de ml de ulei
1 plic de zahar vanilinat
1 lingurita de scortisoara
un pachet de foi de placinta de 400 de grame

1. Peste dovleacul razuit punem zaharul, scortisoara si zaharul vanilinat. Cu o lingura amestecam totul bine, apoi il lasam sa stea 10-15 minute.

2. Luam pe rand cate o foaie de placinta si o ungem cu ulei. Repetam procesul pana cand avem 4 foi suprapuse. Pe ultima foaie nu o ungem cu ulei. Punem un sfert din dovleac peste foaie si il intindem uniform, dar nu chiar pana la capat. Rulam placinta cu grija sa intoarcem si marginile pentru a nu iesi umplutura la copt.

3. Punem placinta intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. O lasam deoparte intre timp ce ne vom ocupa de restul de foi.

4. La fel cum am facut cu prima placinta facem si cu restul de foi. Eu am avut in pachet 16 foi, deci am facut 4 placinte.

5. Cand le avem formate pe toate le ungem pe deasupra cu ulei. Dam placinta la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand devine aurie.

6. Cand este coapta o stropim cu putina apa, apoi o acoperim cu un prosop de bucatarie si o lasam sa stea 10 minute.
       Dupa ce am lasat-o sa stea putem observa ca foile s-au mai inmuiat. Putem taia placinta. Are atat de multa umplutura! La sfarsit o pudram cu putin zahar praf.
       Nici nu va puteti imagina cat este de buna.
Va doresc POFTA BUNA!