Cornulete Fragede cu Gem - Reteta video


.      Astazi vom face Cornulete Fragede cu Gem. O reteta care se face in familia mea inca de cand ma stiu. Sunt atat de fragede si de gustoase incat nu va veti putea opri din a le manca.

Ingrediente:
500 de grame de faina
280 de grame de untura
100 de ml de lapte
gem de prune sau ori de care doriti
25 de grame de drojdie proaspata
1 lingura de zahar

1. Peste lapte punem drojdia si zaharul. Cu o lingura amestecam, apoi lasam compozitia sa stea 10 minute, cat sa se activeze drojdia.

2. Intr-un bol punem faina si untura. Cu mana amestecam bine untura in faina. Adaugam laptele treptat pentru ca s-ar putea sa nu avem nevoie chiar de tot. Framantam aluatul pana cand nu mai are aspect sfaramicios. Puteti pune unt in loc de untura, dar ea face cornuletele mai fragede.

3. Pe blatul de lucru fainat luam cate o bucata de aluat de marimea unei mandarine si o intindem cu sucitorul. Taiem aluatul in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem gem. Rulam cornuletele.

4. Le punem pe o tava acoperita cu hartie de copt. Continuam sa formam cornulete pana cand terminam tot aluatul. Eu am facut aproximativ 65-70 de cornulete din intreaga cantitate.

5. Coacem cornuletele la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute sau pana cand sunt bine rumenite la fund. Le lasam sa se raceasca 15-20 de minute, apoi le dam prin prin 100 de grame de zahar pudra.
       Priviti cum arata! Si cat de fragede sunt cand le rupem! Au un gust minunat. Trebuie neaparat sa le faceti si voi!
Va doresc POFTA BUNA!