Carnati Traditionali de Casa - Reteta video


      Astazi vom face Carnati Traditionali de Casa. Aceasta reteta este una traditionala, cu ingrediente putine si simple, cum ar fi sare, piper, boia de ardei dulce si usturoi. Toate aceastea fac un carnati de casa delicios, exact asa cum il facea tata cand eram mica.

Ingrediente:
5 kg de carne macinata de porc, puteti face si cu amestec
500 de ml de apa calduta
3 linguri de sare
3 linguri de boia de ardei dulce
3 linguri de piper macinat
2 capatane de usturoi mai mari pe care le-am dat prin razatoare
si aproximativ 6-7 metrii de mate pentru carnati

1. Intr-o cratita mai incapatoare punem totul: carnea macinata, usturoiul, boiaua de ardei dulce, piperul, sarea si apa. Cu mana amestecam totul foarte bine, cateva minute.

2. Daca doriti sa va asigurati ca gustul este bun, puteti praji o chiftea, iar daca considerati ca mai e nevoie de sare sau piper mai puteti adauga.

3. Umplem masina de facut carnati cu amestecul. Punem matul pe masina. Cu grija umplem matele. 

4. Cand ii avem umpluti cu un ac ii impungem pentru a scoate aerul. Continuam la fel pana cand terminam toata umplutura.
       Faceti si voi anul acesta carnatii dupa aceasta reteta. Gustul lor este minunat, cu ingrediente simple, asa cum se fac la mine in Banat inca de cand ma stiu.
Va doresc POFTA BUNA!