Cornulete cu Smantana si Osanza Umplute cu Nuca (Opincute) - Reteta video


      Astazi vom face Cornulete cu Smantana si Osanza umplute cu Nuca. In Banat la mine li se spun Opincute. Facute dintr-un aluat fraged cu osanza si smantana, apoi umplute cu nuca macinata si date la copt, aceste cornulete sunt atat de delicioase.

Ingrediente pentru aluat:
500 de grame de faina
250 de grame de osanza sau untura de porc obisnuita
200 de grame de smantana
8 galbenusuri

1. Intr-un bol punem faina, osanza, smantana si galbenusurile. Framantam aluatul cu mana pana cand se desprinde de bol.

2. Scoatem aluatul format din bol pe blatul de lucru fainat si il formam intr-o bila. Acoperim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Ingrediente pentru umplutura:
300 de grame de nuca macinata
300 de grame de zahar
8 albusuri

3. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. La final adaugam nuca si o incorporam cu o spatula.

4. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in patru bucati egale. Formam bucatile de aluat in bile.
Intindem pe rand cate o bucata de aluat cu sucitorul, avand gria sa fie mereu fainat blatul de lucru si aluatul.

5. Cu o forma rotunda taiem cercuri din aluat. Eu am taiat cu capacul unei cutii de ceai, pentru ca formele mele de taiat sunt prea mici pentru forma de coltunasi cu care vom forma cornuletele.

6. Luam cate un cerc de aluat, il trecem prin faina si il punem pe forma de coltunasi. In mijloc punem o lingurita de umplutura si inchidem forma. Puteti forma cornuletele si cu mana, dar aceste forme se gasesc online, de unde le puteti cumpara la pret mic.

7. Punem cornuletele pe o tava acoperita cu hartie de copt. Le dam la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute, sau pana cand devin aurii deasupra si la fund.

8. Procedam la fel pana cand terminam tot aluatul.

9. Cand sunt coapte puteti observa cat sunt de pufoase si de fragede. La sfarsit le dam prin zahar pudra.
      O prajitura atat de buna pe care trebuie neaparat sa o incercati. Aceasta reteta se face in familia mea inca de cand ma stiu si o ador de fiecare data!
Va doresc POFTA BUNA!