Prajitura cu Visine si Iaurt - Reteta video


       Astazi vom face Prajitura cu Visine si Iaurt. Pandispan de vanilie pufos umplut cu o crema de iaurt si visine. Decorata cu visine, frisca si un strat de jeleu, aceasta prajitura este absolut delicioasa.


Ingrediente pentru blat:
5 galbenusuri
250 de grame de zahar
5 albusuri
125 de grame de faina
5 linguri de ulei
1 plic de zahar vanilinat
5 grame de praf de copt


1. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi, adaugam uleiul, tot asa, treptat, mixand bine dupa fiecare adaos. La final adaugam faina, galbenusurile, zaharul vanilinat si praful de copt. Omogenizam totul bine.

2. Punem compozitia pentru blat intr-o tava unsa si acoperita cu hartie de copt. Dam blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand devine auriu deasupra, iar daca infingem o scobitoare in mijloc, ea iese curata.

Ingrediente pentru crema:
400 de grame de iaurt de visine
400 de ml de frisca lichida
300 de grame de visine proaspete sau din compot
80 de grame de zahar pudra
10 grame de gelatina rosie amestecata cu 10 grame de gelatina granulata+100 de ml de apa

2. Incepem prin a hidrata gelatina in apa. Amestecam si o lasam sa stea 10 minute.

3. Intr-un bol batem spuma frisca. Pastram un sfert din ea pentru decor. Peste restul de frisca punem iaurtul de visine si zaharul pudra. Omogenizam bine.

4. Adaugam si gelatina pe care am topit-o 15 secunde in cuptorul cu microunde. O incorporam si pe ea.

5. Cand blatul s-a racit il taiem in doua.

6. In tava in care am copt blatul punem prima parte din blat. Peste punem toata crema si o intindem uniform.

7. Presaram visinele peste crema. Patram cateva pentru decor. Deasupra punem cealalta parte din blat.

8. Dam prajitura la frigider pentru 3 ore.

9. Cand crema s-a intarit, putem decora prajitura. Intindem un strat de frisca deasupra, apoi facem o bordura tot cu frisca peste ea. Aranjam cateva visine, apoi punem un strat de gelatina rosie, pe care am amestecat-o cu 100 de ml de apa rece si am topit-o pe baie de aburi.
       Prajitura este gata! Priviti cat de bine arata! Stratul de crema este atat de gustos si pufos, iar blatul s-a insiropat de la visine.
       O prajitura minunata pe care trebuie neaparat sa o incercati.
Va doresc POFTA BUNA!