Cornulete pufoase cu Rahat - Reteta video

       Astazi vom face Cornulete pufoase cu Rahat. Aceste cornulete se fac foarte usor si repede si se asemana foarte tare cu croissantele, doar ca aici nu trebuie sa formam multe straturi cu unt, ca si la croissantele obisnuite si sunt absolut minunate.

Ingrediente:
750 de grame de faina
400 de ml de lapte caldut
100 de ml de ulei
3 linguri de zahar
3 galbenusuri
25 de grame de drojdie proaspata
1 lingurita de sare
300 de grame de rahat

1. Vom incepe cu maiaua. Intr-un bol punem laptele caldut, drojdia, zaharul si 5 linguri cu varf de faina. Cu un tel amestecam pana cand toate ingredientele s-au omogenizat, apoi lasam maiaua sa stea pentru 10 minute. In acest timp drojdia se va activa si va forma mici bule de aer pe suprafata laptelui.

2. Cand drojdia s-a activat adaugam galbenusurile, ulei, faina si sare. Nu adaugam toata faina deodata, pentru ca s-ar putea sa nu avem nevoie chiar de toata.

3. Incepem sa framantam cu o lingura de lemn, iar cand aluatul devine prea greu de framantat cu lingura, presaram faina peste blatul de lucru si rasturnam acolo aluatul.

4.Continuam sa il framantam pentru 5 minute, adaugand faina doar daca mai este nevoie pentru a nu se lipi. Il formam intr-o bila.

5. Ungem un bol cu ulei. Punem aluatul in bol si il lasam acoperit sa dospeasca la loc caldut pentru aproximativ 1 ora.

6. Cand aluatul a crescut il scoatem din bol pe blatul de lucru fainat si il apasam usor cu mainile pentru a scoate aerul, apoi il impartim in 4 bucati egale.

7. Formam fiecare bucata de aluat intr-o bila. Intindem cu sucitorul pe rand cate o bila de aluat, pana cand are mai putin de jumatate de cm grosime. Taiem aluatul in 8 triunghiuri. Punem rahat taiat fasii pe fiecare triunghi. Formam cornuletele tragand usor de varful aluatului pentru a le da o forma cat mai frumoasa.

8. Continuam si cu celelalte bile de aluat. Le intindem, le taiem, punem rahat si le formam. Daca doriti puteti pune in loc de rahat, nutella, gem, ciocolata sau le puteti lasa chiar si simple.

9. Cand avem toate cornuletele formate le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele, pentru a avea loc sa mai creasca. Daca nu aveti hartie de copt, va trebui sa ungeti tava cu putin unt sau ulei.

10. Acoperim cornuletele cu un prosop de bucatarie si le mai lasam sa dospeasca pentru 15-20 de minute. Din aceasta reteta facem 32 de cornulete.

11. Inainte de a le da la copt, le ungem cu ou batut pentru a devenii aurii cand sunt coapte.

12. Dam cornuletele la copt la 200 de grade Celsius pentru 25-30 de minute sau pana cand devin aurii deasupra.
       Priviti cat de pufoase sunt! Merg de minune simple sau cu un pahar de ciocolata calda. Daca doriti aici puteti vedea reteta mea de amestec pentru ciocolata calda https://youtu.be/baM1WuvCowo
Nu este asa ca se fac foarte usor si rapid? Faceti-le si voi cat mai repede pentru a vedea cat sunt de bune!

Va doresc POFTA BUNA!