Sarmale în foi de ceapă

    Astăzi vom face Sarmale în foi de ceapă. În România nu există sărbători fără sarmale. Tocmai de aceea anul acesta am zis că trebuie neapărat să vă arăt o altă variantă a sarmalelor clasice. Este o rețetă tradițional turcească. Sarmalele sunt împăturite mult mai ușor decât cele în varză, ceea ce înseamnă mai puțin timp petrecut în bucătărie. Și, bineînțeles, sunt delicioase.

    Ingrediente:
    10 cepe mari
    600 de grame de carne tocată
    2 cepe tăiate cubulețe
    100 de grame de orez
    100 de ml de ulei
    1 linguriță de boia de ardei dulce
    1 linguriță de piper
    1 linguriță de sare

    Începem prin a tăia cepele până la jumătate cu un cuțit. Apoi, într-o oală cu apă punem cepele. Le fierbem aproximativ 45 de minute până la o oră, sau până când sunt moi. Când sunt fierte desfacem foile cu grijă.

    Acum ne vom ocupa de umplutură. Într-o tigaie punem uleiul și ceapa. O călim 5 minute. Apoi, punem boiaua de ardei dulce și oprim focul.

    Într-un bol punem carnea, ceapa călită, orezul, sarea și piperul. Omogenizăm totul bine.

    Umplem foile cu carnea pregătită. Le punem într-o cratiță. Eu am făcut 37 de sarmale din întreaga cantitate.

    Peste sarmale punem jumătate de litru de bulion. Rețeta de bulion o găsiți pe canalul meu.
Acoperim cratița cu hârtie de copt și folie de aluminiu.

    Le dăm la cuptor la 200 de grade Celsius pentru o oră, apoi luam folia și hârtia de copt jos și le mai lăsăm în cuptor 10 minute, cât să se rumenească.

    Sarmalele în foi de ceapă sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de fragede, au un gust aparte, ceva minunat, trebuie neapărat încercate.

    Vă doresc poftă bună!