Churros

    Astăzi vom face Churros. Aceste gogoși de origine spaniolă se fac din aluat pentru eclere, dar nu se coc, ci se prăjesc în ulei, apoi se dau prin zahăr tos amestecat cu scorțișoară și se servesc cu ciocolată topită.

    Ingrediente:
    250 de ml de apă
    150 de grame de făină
    4-5 ouă (depinde de mărimea lor)
    100 de ml de ulei
    Un praf de sare
    100 de grame de zahăr
    1 linguriță de scorțișoară
    200 de grame de ciocolată cu 50% cacao
    200 de ml de smântână pentru frișcă

    Într-o cratiță punem apa, uleiul și praful de sare. Când fierbe punem toată făina deodată și amestecăm. Oprim focul.

    Acum punem ouăle pe rând, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adaos. Eu am pus 5 ouă in total, pentru că nu au fost atât de mari.

    Cu un poș formăm churros și le prăjim în ulei încins. Când sunt rumene le scoatem pe șervețele de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.

    Amestecăm zahărul tos cu scorțișoara.

    Dăm churros prin amestecul de zahăr.

    Acum vom pregăti ganache-ul de ciocolată. Peste ciocolată punem smântâna pentru frișcă fierbinte. Lăsăm câteva minute să topească ciocolata, apoi amestecăm.

    Churros
sunt gata! Priviți cât de bine arată! Se servesc cu ganache-ul de ciocolată. Sunt absolut minunate!

    Vă doresc poftă bună!