Prăjitură cu Nucă și Cremă de Vanilie

Astăzi vom face Prăjitură cu nucă și cremă de vanilie. Aceasta are un blat de nucă pufos acoperit într-un strat gros de cremă și ciocolată rasă deasupra. De fiecare dată când fac această prăjitură primesc complimente și mi se cere rețeta imediat.

Ingrediente pentru blat:
6 albușuri
200 de grame de zahăr
200 de grame de nucă măcinată
6 gălbenușuri
2 linguri de făină


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixand continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, făina și nuca măcinată. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea de 38X24 de cm, unsă și tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute, sau până când devine auriu deasupra.

    Când blatul este copt, îl scoatem pe o tavă și îl lăsăm să se răcească. Între timp noi ne vom ocupa de cremă.

Ingrediente pentru cremă:
500 de ml de lapte
1 budinca de vanilie
10 linguri de zahăr
250 de grame de unt la temperatura camerei cu 80% grăsime


    Într-un bol amestecăm praful pentru budincă, zahărul și puțin lapte cât să formăm o pastă omogenă.

    Restul de lapte îl punem într-o cratiță la fiert. Când fierbe punem amestecul pentru budincă în el și amestecăm continuu, la foc mic până când se îngroașă, apoi o luam de pe foc și o lăsăm să se răcească complet.

    Când crema este rece într-un bol spumăm untul cu mixerul. Peste el începem să adăugăm treptat din crema de budincă răcită, până când o terminăm de încorporat pe toată.

    Peste blatul răcit punem crema și o întindem uniform. Deasupra răzuim ciocolată. Dăm prăjitura la frigider aproximativ 2-3 ore cât să se întărească crema.

    Priviți câte bine arată! Această prăjitură este foarte pufoasă. Atât blatul cât și crema sunt absolut delicioase și așa cum foarte bine știți nuca și vanilia merg de minune împreună.

    Vă doresc poftă bună!