Prajitura Coca Cola - Reteta video

       Astazi vom face Prajitura Coca Cola. O reteta pe care o vei adora. Este foarte cremoasa, dulce si, bineinteles are gust de cola.

Ingrediente pentru blat:
4 oua
200 de grame de faina
300 de grame de zahar
100 de ml de coca cola
2 linguri de cacao
1 plic de praf de copt

1. Intr un bol punem ouale si zaharul. Le spumam bine cu mixerul pana cand se albesc. Apoi, adaugam faina, cacao, praful de copt si coca cola. Amestecam cu o lingura de lemn pana cand totul este bine omogenizat.

2. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. O dam la copt la 190 de grade Celsius pentru 30 de minute, sau pana cand infingem un cutit in mijloc, iar lama iese curata.

3. Scoatem blatul din tava si luam foaia de copt. Il lasam la racit, intre timp ce ne vom ocupa de crema.

Ingrediente pentru crema de vanilie si cocos:
80 de grame de nuca de cocos
200 de grame de zahar
4 linguri de faina
250 de grame de unt
1 budinca de vanilie
400 ml de lapte

4. Intr-un bol punem zaharul, praful pentru budinca, faina si 10-12 linguri de lapte. Amestecam pana cand am format o pasta.

5. Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert. Cand incepe sa fiarba punem compozitia pentru budinca in el si cu o lingura de lemn amestecam pana cand se ingroasa.

6. Cand budinca este rece, spumam untul intr-un bol si adaugam putin cate putin din budinca peste el, mixand bine dupa fiecare adaos.

7. Cand avem toata budinca incorporata, adaugam si cocosul si mai mixam doar pana cand s-a incorporat si el.

8. Punem toata crema peste blatul racit si o intindem uniform. Lasam apoi prajitura deoparte, intre timp ce vom face budinca de cola.

Ingrediente pentru budinca de coca cola:
400 de ml de coca cola
1 budinca de ciocolata
100 de grame de zahar

9. Intr-un bol punem zaharul, praful pentru budinca si 5-6 linguri de cola. Amestecam pana cand am format o pasta.

10. Restul de cola il punem la fiert intr-o cratita.

11. Cand incepe sa fiarba punem compozitia pentru budinca in el si amestecam continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa.

12. Punem budinca de coca cola peste prajitura si o intindem uniform.

13. Am taiat o felie pentru ca am vrut sa vedeti cat este de apectuoasa aceasta prajitura si cat de frumos se vad toate straturile.
       Un blat pufos, crema de vanilie care imbinata cu cocos devine crema perfecta si o budinca care ne da impresia ca bem un pahar de coca cola.

Va doresc POFTA BUNA!