Pasca Traditionala - Reteta video

       Astazi vom face o Pasca Traditionala. Un aluat de cozonac pufos, aroma de lamaie si umplutura de branza cremoasa cu stafide. Reteta pentru un Paste fericit si dulce.

Ingrediente pentru aluat:
500 de grame de faina
2 galbenusuri
5 linguri de ulei
coaja de la 1 lamaie
25 de grame de drojdie proaspata
1 lingurita de sare
100 de grame de zahar
250 ml de lapte caldut

1. Incepem cu maiaua. Intr-un bol punem laptele, drojdia, zaharul si putina faina. Amestecam cu o lingura de lemn, apoi o lasam la dospit 10 minute.

2. Dupa cele 10 minute adaugam galbenusurile, coaja de lamaie, sarea si faina. Amestecam bine pana cand am terminat de incorporat toata faina. Apoi, adaugam si uleiul si continuam sa framantam cu mana.

3. Dupa ce am incorporat uleiul rasturnam aluatul pe blatul de lucru fainat. Il mai framantam pentru cateva minute, apoi il formam intr-o bila si il punem intr-un bol uns cu ulei unde il lasam acoperit cu un prosop de bucatarie la dospit pentru 1 ora jumate, la loc caldut.

4. Intre timp vom face umplutura.

Ingrediente pentru umplutura de branza:
400 de grame de branza dulce de vaci
2 oua
50 de grame de gris
100 de grame de stafide
100 de grame de zahar

5. Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul, stafidele si grisul. Amestecam cu un tel pana cand sunt bine omogenizate. Pe canalul meu de Youtube gasiti o reteta foarte buna si usor de facut de branza dulce.

6. Cand avem aluatul crescut, il punem pe blatul de lucru si il impartim in doua.

7. Luam o jumatate pe care o impartim in trei parti egale. Intindem fiecare bila de aluat intr-un bastonas, atat de lung cat sa cuprinda tava rotunda in care vom coace pasca.

8. Impletim cele trei bastonase cat de strans putem.

9. Luam jumatatea de aluat pe care am lasat-o intreaga si o punem intr-o tava rotunda, unsa si tapetata cu hartie de copt. Apasam aluatul cu mainile pana cand am acoperit toata suprafata formei.

10. Luam aluatul impletit si il punem in tava, lasand mijlocul liber.

11. Umplem mijlocul cu crema de branza dulce. Mai lasam pasca la dospit doar pana cand se preincalzeste cuptorul.

12. Apoi, dam pasca la copt la 200 de grade Celsius pentru 45-50 de minute, sau pana cand aluatul s-a copt, iar umplutura nu mai este lichida.

13. Cand este coapta o scoatem din tava si o lasam la racit. Va recomand sa asteptati sa se raceasca complet pana sa o taiati, pentru a avea felii perfecte.
       O reteta usoara de Pasca Traditionala, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste.

Va doresc POFTA BUNA si un PASTE FERICIT!