Paste la Cuptor cu Brânză Feta și Roșii Cherry

Astăzi vom face Paste la Cuptor cu Brânză Feta și Roșii Cherry. Această rețetă este foarte populară pe tiktok, pentru că se face foarte ușor și repede. Are un gust foarte bun și se face cu puține ingrediente.

Ingrediente:
500 de grame de Paste (eu am folosit fusilli)
750 de grame de roșii cherry
250 de grame de brânză feta
4-5 căței de usturoi tăiați în jumate
100 de ml de ulei de măsline
1 linguriță de oregano
sare și piper după gust


    Într-o tavă punem roșiile cherry, ulei de măsline, usturoiul, oregano, sare și piper după gust. Cu o lingură amestecăm bine cât să se combine condimentele. În mijlocul tăvii, între roșii punem brânza feta și o stropim și pe ea cu puțin ulei de măsline.

    Dăm totul la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când roșiile devin moi și se sparg, iar brânza prinde culoare deasupra.

    Între timp vom fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu le-am fiert timp de 11 minute într-o oala cu apă care fierbe în care am pus o lingură de sare.

    Imediat ce scoatem din cuptor roșiile și brânza le spargem cu o lingură cât să se îmbine brânza cu roșiile și să formăm un sos.

    Peste sos punem pastele fierte și scurse de lichid. Omogenizăm totul bine.

    Pastele sunt gata! Priviți cât de bine arată! Brânza și roșiile au format un sos absolut minunat care a acoperit pastele. S-a făcut foarte ușor și repede.

    Vă doresc poftă bună!