Tort cu Cremă de Șampanie

    Astăzi vom face Tort cu cremă de șampanie. Cu siguranță mulți dintre voi ați rămas cu șampanie de la revelion, la fel ca și mine. În loc să o arunc, am făcut un tort delicios din ea.

    Ingrediente pentru blat:
    8 albușuri
    8 gălbenușuri
    8 linguri de făină
    8 linguri de zahăr

    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile și făina. Omogenizăm totul bine cu o spatulă.

    Punem compoziția obținută într-o tavă rotundă cu diametrul de 23 cm, unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt.

    Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40-45 de minute, sau pana devine auriu deasupra, iar dacă înfigem o scobitoare în mijloc, ea iese curată.

    Ingrediente pentru cremă:
    500 de ml de frișcă lichidă
    500 de ml de șampanie
    70 de grame de amidon de porumb
    100 de grame de zahăr
    100 de grame de ciocolată albă
    4 gălbenușuri
    1 linguriță de esență de vanilie

    Într-un bol punem gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, amidonul de porumb și puțin din șampanie. Omogenizăm bine.

    Restul de șampanie o punem pe foc și o lăsăm să fiarbă.

    Când fierbe punem amestecul de ouă făcut mai devreme și amestecăm până când se îngroașă, apoi oprim focul.

    Trecem crema de patiserie printr-o sită fină pentru a elimina cocoloașele. Apoi, punem ciocolata albă și amestecăm până când se topește.

    Când blatul e copt și răcit îl tăiem în trei.

    Acum batem frișca spumă. Peste ea punem crema de șampanie rece și mai mixăm până când sunt omogenizate.

    Acum umplem tortul cu crema obținută. Deasupra am decorat cu ciocolată albă.

    Tortul cu cremă de șampanie este gata! Priviți cât de bine arată! Are atât de multă cremă, este foarte pufos și aspectuos. Perfect pentru iubitorii de șampanie.

    Vă doresc poftă bună!