Chilli con Carne

    Astăzi vom face Chilli con Carne. Această rețetă de origine mexicană, care înseamnă chilli cu carne, conține ceapă, ardei, carne tocată, roșii și fasole roșie. O tocană delicioasă, pe care o fac destul de des.

    Ingrediente:
    2 cepe tocate cubulețe
    1 kg de carne tocată de porc
    800 de grame de fasole roșie fiartă (a mea e din    conservă)
    100 de ml de ulei
    200 de grame de roșii în bulion
    2 ardei capia tocați cubulețe
    1 linguriță de boia de ardei dulce
    1 linguriță de zahăr brun
    1 linguriță de chimen
    70 de grame de pastă de tomate
    1 lingură de sare
    1 linguriță de piper
    1 linguriță de pudră de chilli


    Într-o cratiță punem uleiul, ceapa și ardeiul capia. Le călim 5 minute, amestecând din când în când. Apoi, punem carnea și o gătim până când își schimbă culoarea.

    Peste carne punem pasta de tomate și roșiile în bulion. Amestecăm. Condimentăm cu boiaua de ardei dulce, chimen, zaharul brun, chilli, sare și piper. Omogenizăm totul bine.

    Fasolea roșie o adăugăm ultima și mai fierbem mâncarea încă 15 minute, apoi oprim focul.

    Chilli con Carne este gata! Priviți cât de bine arată! O mâncare plină de sos delicios, foarte bine condimentată, care se servește ca atare sau lângă o porție de orez.

    Vă doresc poftă bună!