Tort de Cafea si Ciocolata - Reteta video

       Astazi vom face Tort de Cafea si Ciocolata. Aceasta reteta este cu dedicatie speciala pentru toti iubitorii de cafea. Este un tort foarte cremos, cu blat de vanilie, crema de frisca si cafea, piscoturi si crema de ciocolata.

Ingrediente pentru blat:
4 albusuri
4 galbenusuri
4 linguri de faina
4 linguri de zahar

1. Incepem cu albusurile pe care le batem spuma cu mixerul. Apoi, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand albusurile devin lucioase. Adaugam galbenusurile si faina si amestecam pana cand sunt bine omogenizate.

2. Dam blatul la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina, la 180 de grade Celsius pentru 10-15 minute, sau pana cand infingem un cutit in mijloc, iar lama iese curata.

3. Cand avem blatul copt, il scoatem din tava si il lasam la racit.

4. In tava in care vom servi tortul punem inelul formei detasabile in care l-am copt, impreuna cu hartie de copt pe margini. Punem blatul racit acolo.

5. Acum ne vom ocupa de crema de cafea.

Ingrediente pentru crema de cafea:
4 plicuri de cafea 3 in 1
200 de grame de zahar
2-3 linguri de apa
400 de ml de frisca lichida
10 grame de gelatina granulata + 100 de ml de apa

6. Incepem cu gelatina pe care o amestecam intr-un bol cu apa. O lasam 10 minute la inmuiat.

7. In alt bol punem cafeaua, zaharul si apa. Cu un mixer spumam compozitia pana cand se albeste si devine cremoasa. Incepem cu doua linguri de apa si mai adaugam una daca este nevoie. Lasam crema de cafea deoparte, intre timp ce vom bate frisca.

8. O punem intr-un bol si o batem cu mixerul. Apoi, adaugam cafeaua si o impaturam in frisca.

9. Adaugam si gelatina, pe care am bagat-o 30 de secunde la cuptorul cu microunde, pentru a se topii. O impaturam si pe ea in crema.

10. Punem toata crema de cafea peste blat si o intindem uniform.

Ingrediente pentru stratul urmator:
11 piscoturi

11. Le aranjam peste crema de cafea cu zaharul in jos. Acum dam tortul la frigider pentru o jumatate de ora. In acest timp ne vom ocupa de ce-a de-a doua crema.

Ingrediente pentru crema de ciocolata:
500 de ml. de frisca lichida
1 plic de budinca de ciocolata

12. Batem frisca cu un mixer pentru 30 de secunde, apoi adaugam praful pentru budinca si continuam sa mixam pana cand frisca este batuta bine.

13. Scoatem tortul din frigider si intindem o parte din crema de ciocolata peste piscoturi. Restul de crema o punem intr-un pos si facem rozete mari pe toata suprafata tortului.

14. Deasupra presaram cacao cu o sita peste rozete.

15. Dam tortul la frigider peste noapte. Daca veti incerca sa-l serviti mai repede, nu se va taia frumos, pentru ca piscoturile nu vor fi inmuiate. Daca, insa nu aveti timp sa asteptati o noapte, atunci va recomand sa insiropati piscoturile in cafea.
       Cand tortul este gata, este perfect. Piscoturile sunt insiropate bine, cremele sunt intarite, iar gustul este nemaipomenit. Si, fiindca nu contine unt este foarte pufos si delicat. 

16. Luam inelul jos de pe tort si cu grija, dam la o parte si hartia de copt. Va recomand sa-l faceti cat mai repede!

Va doresc POFTA BUNA!