Rulouri din piept de pui cu cașcaval și șuncă acoperite cu sos de brânză

Astăzi vom face Rulouri din piept de pui cu cașcaval și șuncă acoperite cu sos de brânză. Aceasta este o mâncare asemănătoare cu cea pe care o găsim în restaurante, pieptul de pui este umplut cu șuncă și cașcaval, apoi este dat prin făină, ou și pesmet, prăjit în ulei și acoperit într-un sos absolut minunat de brânză.

Ingrediente pentru rulouri:
8 felii de șuncă presată
4 bucăți de piept de pui batute ușor cu un ciocan pentru carne
8 felii de cașcaval
150 de grame de muștar
150 de grame de făină
4 ouă
200 de grame de pesmet
sare și piper după gust


    Luăm câte o bucată de piept de pui și o punem peste folie alimentară. Ungem cu muștar, condimentam cu sare și piper, punem două felii de șuncă presată și două felii de cașcaval. Rulăm strâns pieptul de pui și îl învelim în folie alimentară pentru a-i da o formă cât mai rotundă. continuăm să facem la fel și cu celelalte trei bucăți de piept de pui. Punem rulourile aproximativ o oră în frigider.

    Peste ouă punem sare și piper și le batem cu o furculiță.

    După ce rulourile au stat în frigider, le trecem prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet.

    Prăjim rulourile în ulei încins câte unul pe rând pentru a nu scădea temperatura uleiului. Când sunt rumenele le scoatem pe o farfurie acoperită cu șervețel de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

Ingrediente pentru sosul de brânză:

1 litru de lapte
200 de grame de amestec de brânză răzuită (eu am mozzarella, cheddar și emmentaler)
3 linguri de făină
1 cățel de usturoi mai mare răzuit
50 de grame de unt
sare și piper după gust

    Într-o cratiță punem untul. Când untul este încins punem usturoiul, pe care îl prăjim 2-3 secunde, făina, pe care o încorporăm bine și 500 de ml de lapte pe care îl adăugăm treptat.

    Când am terminat de încorporat laptele condimentăm cu sare și piper după gust. Amestecăm continuu până când sosul începe să se îngroașe, apoi punem brânza răzuită și mai ținem sosul pe foc aproximativ 30 de secunde cât să se topească și brânza.

    Eu am mai adăugat 500 de ml de lapte pentru că mi s-a părut prea gros sosul, deci în total am pus 1 litru de lapte.

    Luăm un rulou din piept de pui și îl tăiem. Peste el punem sosul de brânză și presărăm pătrunjel verde tocat deasupra.

    Nu e așa că arată absolut minunat? Este o mâncare foarte bună pe care trebuie neapărat să o faceți și voi. Carnea este foarte fragedă, cașcavalul s-a topit și împreună cu sosul de brânză dă un gust nemaipomenit de bun preparatului nostru.

    Vă doresc poftă bună!