Tort de Struguri - Reteta video

       Astazi vom face Tort cu Struguri. Acesta este un tort cu un strat gros de crema aerata si boabe de struguri proaspeti. Un desert simplu, cu putine ingrediente si totusi atat de bun.

Ingrediente pentru blat:
8 albusuri
8 galbenusuri
8 linguri de faina
8 linguri de zahar
un praf de sare

1. Incepem prin a bate albusurile spuma impreuna cu praful de sare. Cand sunt batute incepem sa adaugam zaharul treptat mixand bine dupa fiecare adaos.

2. Apoi, adaugam galbenusurile si faina. Amestecam pana cand totul este bine omogenizat.

3. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam blatu la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand devine auriu deasupra, iar daca infingem un cuit in mijloc, lama iese curata.

4. Cand blatul s-a racit putin il scoatem din tava si luam hartia de copt jos. Il taiem in doua foi egale. Lasam blatul deoparte intre timp ce ne vom ocupa ce crema.

Ingrediente pentru crema si decor:
500 de ml de frisca lichida
150 de grame de gem de prune
250 de grame de struguri
2-3 patratele de ciocolata pentru razuit deasupra
frunze de menta

5. Intr-un bol punem frisca si o batem spuma cu mixerul. Apoi, punem gemul si il incorporam in frisca.

6. Peste prima parte de blat punem jumate din crema si o intindem uniform. Apoi, punem un strat de struguri.

7. Peste struguri punem cealalta jumatate de crema. Apoi, ce-a de-a doua parte de blat. Taiem tortul in patrate cat de mici sau de mari doriti.

8. Ornam cu putin frisca pe care am pus-o intr-un pos. Radem ciocolata deasupra. Pe fiecare rozeta am pus cate o boaba de strugure si o frunza de menta.
       Priviti cat de gros este stratul de crema! Poate parea simplu sa imbini frisca cu gem, dar gustul este fenomenal! Crema impreuna cu fructele proaspete dau un gust foarte bun tortului.

Va doresc POFTA BUNA!