Tort de Lamaie - Rețetă video

Ingrediente pentru blat:


8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema:

6 oua
18 linguri de zahar
coaja si zeama de la 1 lamaie
500 de grame de unt cu 80% grasime

Modul de preparare:

       Intr-un bol punem albusele pe care le batem cu ajutorul unui mixer pana devin spumoase. Adaugam zaharul treptat si continuam sa batem. Punem galbenusele, faina si praful de copt. Amestecam bine pana omogenizam.
       Il punem la copt intr-o forma de copt detasabila unsa si tapetata cu faina. Blatul e gata atunci cand infingem un cutit in mijloc si lama cutitului iese curata.

       Intre timp ne ocupam de crema. Intr-o cratita punem ouale, zaharul si coaja de lamaie. Punem cratita pe baie de aburi si cu un batator sau cu o lingura de lemn amestecam pana devine cremoasa si spumoasa. Puteti verifica daca e gata punand o picatura de crema intr-un pahar cu apa rece. Daca crema ramane asa si nu se dizolva atunci crema e gata.
      Cand crema e rece, spumam 500 de grame de unt cu 80% grasime si treptat il amestecam cu crema folosindu-ne de un mixer sau de o lingura de lemn. Apoi, punem si zeama de lamaie in functie de gust. Depinde de cat de acrisoara va place.
         Taiem blatul in trei si il umplem cu crema.
         Impartim crema in 4.
      Punem crema peste primul blat, apoi blatul urmator, crema si iarasi blat. Imbracam tortul in crema si cu ajutorul unui pos facem rozete si o bordura tortului.
       
        Tortul este extrem de delicios. Va recomand sa il faceti cat mai repede.
        Va doresc pofta buna!