Madlene / Briose cu Lamaie - Reteta video

       Astazi vom face Madlene cu Lamaie. In trecut obisnuiam sa le cumpar din supermarketuri, insa de ceva timp am inceput sa le fac eu acasa si sunt chiar, mult mai bune decat cele din comert. Merg de minune cu un pahar de lapte sau simple, asa cum le mananc eu.


Ingrediente:
500 de grame de faina
300 de grame de zahar pudra
250 de ml de ulei
300 de ml de lapte
3 oua
coaja de la 1 lamaie
10 grame de bicarbonat de sodiu
zeama de la o jumatate de lamaie
10 grame de praf de copt

1. Intr-un bol punem ouale si zaharul pudra. Cu un mixer le batem spuma pana cand si-au dublat volumul. Apoi, adaugam uleiul treptat, mixand continuu, pana cand l-am incorporat pe tot.

2. Peste oua punem faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu peste care punem zeama de lamaie, coaja de lamaie si laptele. Cu un tel amestecam bine pana cand totul este omogenizat.

3. Intr-o forma pentru briose punem hartii pentru a le scoate mai usor cand sunt coapte. Umplem formele pe jumate cu compozitia facuta.

4. Dam tava la copt la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute, sau pana cand sunt aurii deasupra, iar daca infingem o scobitoare in centru, aceasta ar trbui sa iasa curata.

5. Daca doriti sa le faceti mai mari, pur si simplu umplem forma pana sus cu compozitia de lamaie.

6. Apoi, le dam la copt tot la 180 de grade Cesius, dar de aceasta data le vom coace pentru 30-35 de minute, sau pana cand scobitoarea iese curata, iar madlenele sunt aurii deasupra.

7. Cand sunt coapte acestea sunt mult mai mari si seamana cu o ciuperca. Cred ca le prefer pe acestea, fiindca chiar daca zic ca mananc una, de fapt mananc mai mult.
       Fie ca sunt mici sau mari, aceste briose sunt foarte pufoase si aromate, perfecte pentru orice zi din saptamana.
       Din aceasta reteta puteti face 24 de madlene. Faceti-le si voi cat mai repede, va garantez ca sunt nemaipomenite!

Va doresc POFTA BUNA!