Mozzarella de Casa Pas cu Pas - Reteta video


       Astazi vom face Mozzarella de casa. Dupa ce v-am aratat reteta mea de branza dulce, multi dintre voi ati cerut reteta de mozzaella. Se face foarte usor si repede. In doar jumatate de ora branza este gata. Este perfecta pentru a fi folosita in orice reteta doriti si se topeste perfect daca vreti sa o folositi la pizza.

Ingrediente:
4 litrii de lapte
8 grame de sare de lamaie + 60 de ml de apa
2 grame de cheag + 60 de ml de apa

1. Punem cheagul peste apa si sarea de lamaie peste masura ei de apa. Cu o lingurita le amestecam bine.

2. Punem laptele intr-o oala. Peste el punem sarea de lamaie dizolvata in apa si cu o lingura de lemn amestecam bine . Punem oala pe foc si incalzim laptele, dar sa nu fie fierbinte, doar caldut.

3. Cand laptele este cald punem cheagul dizolvat in apa si amestecam bine cu o lingura de lemn. Lasam laptele sa stea 5 minute.

4. Dupa cele 5 minute, amestecam usor in lapte, cat sa spargem branza formata. Laptele trebuie sa fie gras, de preferat din piete, de la fermieri.

5. Intr-o cratita punem o strecuratoare, iar peste ea tifon. Strecuram branza. Luam tifonul in maini si incet stoarcem branza de zer. Dupa ce am stors zerul, scoatem branza din tifon si o punem intr-un bol.

6. Dam branza 1 minut la cuptorul cu microunde. O stoarcem iarasi de zer in maini. O dam din nou la microunde, de data aceasta doar pentru 35 de secunde. Stoarcem iarasi branza de zer.

7. Daca doriti sa sarati branza, acum este momentul. Framantam branza in maini cat sa se topeasca sarea.

8. Intr-un bol plin cu apa si gheata punem mozzarella si o lasam o jumate de ora sa se raceasca.

       Branza este gata si poate fi folosita imediat. Din intreaga cantitate de lapte am facut 325 de grame de mozzarella.
       Are gust fix ca si mozzarella pe care o cumparam din magazin, dar este mai buna pentru ca este facuta de noi, acasa.
Va doresc POFTA BUNA!