Tort Caramel - Reteta video


       Astazi vom face Tort Caramel. Eu inca nu am cunoscut pe cineva caruia sa nu-i placa caramelul. Fiecare gura din acest tort are un gust puternic de caramel dulce. Acesta are un blat pufos imbracat intr-o crema aerata de caramel si cred ca pot spune cu certitudine ca este unul, daca nu, poate chiar cel mai bun tort pe care l-am facut vreodata!

Ingrediente pentru blat:
8 albusuri
8 linguri de zahar
8 galbenusuri
8 linguri de faina

1. Intr-un bol batem albusurile spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate putem incepe sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi, adaugam galbenusurile si faina. Cu o spatula le incorporam.

2. Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

3. Dam blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute, sau pana cand devine auriu deaspura iar daca infingem o scobitoare in mijloc, ea iese curata. Il lasam la racit.

4. Cand blatul este rece il impartim in 3 foi egale. Il lasam deoparte, inte timp ce ne vom ocupa de crema.

Ingrediente pentru crema:
500 de ml de frisca
2 conserve de 400 de grame de lapte condensat

5. Vom incepe cu conservele de lapte condensat, pe care le punem intr-o cratita plina cu apa. Ea trebuie sa acopere conservele.

6. Le lasam sa fiarba la foc mic timp de 3 ore. Din cand in cand mai completam cu apa fierbinte.  Important este sa nu fie niciodata fara apa, pentru a nu exploda. Nu va faceti griji, daca sunt mereu acoperite cu apa si focul este mic, nu se va intampla nimic.

7. Cand cele 3 ore au trecut oprim focul si le lasam sa se raceasca complet in apa. Cel mai bine ar fi sa faceti asta cu o seara inainte de a face tortul. Cand este gata (in video) puteti vedea ce caramel frumos si gros am obtinut.

8. Intr-un bol batem spuma frisca. Punem 1 conserva de caramel peste ea si le omogenizam bine. Laptele condensat il gasiti in supermarketuri pe raionul cu ceai si cafea.

9. Umplem tortul cu crema de caramel. Aceasta crema este dulce, fina si se intinde perfect pe tort.

10. Imbracam tortul in crema. Crema ramasa o punem intr-un pos si facem rozete pe tort cu ea. In mijlocul rozetelor punem jumatate din cealalta conserva de caramel.
       Tortul este gata! Arata ca o piscina plina cu caramel. Este minunat! Priviti cum caramelul invaluie felia de tort. Este un tort foarte pufos si cremos. Trebuie neaparat sa-l faceti si voi! Este incredibil de bun!
Va doresc POFTA BUNA!