Tort de Fructe cu Iaurt (Fara coacere) - Reteta video


       Astazi vom face Tort de Fructe cu Iaurt. Acesta se face usor si repede pentru ca nu necesita coacere, are un strat de piscoturi, fructe proapete si o crema fina de iaurt. Un tort care nu este prea dulce, perfect pentru orice oricine.

Ingrediente:
1 kg de iaurt
500 de ml de frisca lichida
200 de grame de piscoturi
1 mango taiat cubulete
2 fructe de kiwi taiate cubulete
1 ananas taiat cubulete
1 portocala mai mare taiata cubulete
doua masuri de apa+gelatina: 1. una cu 20 de grame de gelatina plus 100 de ml de apa/ 2. una cu 40 de grame de gelatina plus 400 de ml de apa
5 linguri de zahar pudra

1. Incepem prin a hidrata cele doua masuri de gelatina in apa. Amestecam bine, apoi le lasam 10-15 minute la hidratat.

2. Pe o tava punem inelul unei forme de tort rotunda detasabila cu diametrul de 25 de cm. Incepem sa aranjam piscoturile pe fundul tavii.

3. Peste piscoturi punem fructele proaspete: ananas, mango, kiwi, portocala. Daca doriti puteti pune si alte fructe, dar acestea sunt acum in sezon si se potrivesc impreuna.

4. Acum ne vom ocupa de crema. Intr-un bol punem frisca si o batem spuma cu un mixer. Peste frisca punem iaurtul si zaharul pudra. Omogenizam bine.

5. Peste crema obtinuta punem prima masura de gelatina, cea cu 20 de grame, pe care am topit-o 30 de secunde in cuptorul cu microunde. O incorporam si pe ea in crema.

6. Punem toata crema peste fructe si piscoturi si o nivelam frumos deasupra. Dam tortul la frigider pentru 3 ore.

7. Cand crema s-a intarit scoatem tortul din frigider si aranjam deasupra inca un strat de fructe. Eu am luat marginea formei jos, apoi am pus hartie de copt pentru a inalta forma putin.

8. Peste fructe punem cealalta masura de gelatina, cea cu 40 de grame, pe care la fel, am topit-o in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde.

9. Dam tortul din nou la frigider, insa de acesta data pentru 5-6 ore, sau cel mai bine peste noapte, pentru a lasa piscoturile sa se inmoaie.

10. Cand tortul este gata luam jos forma si hartia de copt.
       Taiem si o felie. Priviti cat de bine arata! Piscoturile s-au inmuiat, stratul de crema este gros, iar fructele colorate ii dau un aspect minunat tortului nostru.
Va doresc POFTA BUNA!

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Spune-ți părerea