Prajitura Rapida cu Nuca de Cocos - Reteta video


       Astazi vom face Prajitura Rapida cu Nuca de Cocos. Foi de cacao umplute cu o bezea de nuca de cocos si glazurate cu galbenusuri cremoase.

Ingrediente pentru foi:
300 de grame de faina
150 de grame de zahar praf
2 linguri de cacao
100 de grame de unt
100 de ml de lapte

1. Intr-un bol punem faina si untul. Cu mana sfaramam untul in faina. Apoi, adaugam cacao si zaharul pudra. Laptele il punem putin cate putin pana cand formam aluatul. Il lasam la frigider intre timp ce facem umplutura.

Ingrediente pentru umplutura:
6 albusuri
200 de grame de nuca de cocos
150 de grame de zahar

2. Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. La final adaugam nuca de cocos si o incorporam si pe ea.

3. Impartim aluatul in doua. Jumatate o intindem intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

4. Peste foaie punem toata umplutura de cocos si o nivelam bine.

5. Cealalta jumatate de aluat o intindem cu sucitorul intre doua hartii de copt. Punem ce-a de-a doua foaie peste stratul de cocos.

6. Cu un cutit intepam prajitura din loc in loc.

7. O dam la copt la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Intre timp ce prajitura se coace, noi ne vom ocupa de glazura.

Ingrediente pentru glazura:
cele 6 galbenusuri care ne-au ramas de la umplutura
250 de grame de zahar

8. Intr-un bol punem galbenusurile si zaharul. Le spumam bine pana cand isi dubleaza volumul si se albesc,

9. Cand prajitura este coapta punem glazura si o intindem uniform. Lasam prajitura sa stea 3-4 ore, pana cand se intareste glazura.

10. Cand s-a intarit, scoatem prajitura din tava si o putem taia si servi.
       Priviti cat de bine arata! Stratul de cocos din mijloc arata minunat. Glazura leaga totul bine si ofera prajiturii un gust delicios.
Va doresc POFTA BUNA!