Cel mai cremos Cheesecake cu Unt de Arahide (Fara Coacere) - Reteta video


     Astazi vom face Cheesecake cu unt de Arahide. Cheesecake-ul este un tort foarte delicios, iar multora dintre noi ne e teama de a-l face. Aceasta varianta fara coacere se face usor si repede si si nu are cum sa dea gres. Gustul este magnific, iar textura este foarte cremoasa.

Ingrediente:
270 de grame de biscuiti macinati
600 de grame de crema de branza
200 de grame de zahar pudra
250 de grame de unt de arahide
100 de grame de unt topit
120 de ml de smantana pentru frisca
1 lingura de esenta de vanilie

1. Incepem prin a face baza tortului. Peste biscuitii macinati punem untul topit si cu o lingura omogenizam totul bine pana cand compozitia seamana cu nisipul ud.

2. Punem biscuitii intr-o forma de tort cu diametrul de 25 de cm si cu o lingura ii apasam bine pe fundul formei.

3. Dam baza de biscuiti la frigider pana cand facem crema. Intr-un bol punem crema de branza si zaharul pudra. Cu mixerul le omogenizam bine. Apoi, adaugam esenta de vanilie si untul de arahide. 

4. Le omogenizam si pe ele cu mixerul. La final mai adaugam smantana pentru frisca si mai batem cu mixerul totul pentru aproximativ 1 minut.

5. Punem toata compozitia pentru cheesecake peste baza de biscuiti si o intindem uniform.

6. Dam tortul la frigider pentru cel putin 6 ore sau cel mai bine peste noapte.

7. A doua zi cand cheesecake-ul s-a intarit, ne putem ocupa de glazura.
Ingrediente pentru glazura:
140 de grame de ciocolata amaruie
160 de ml de smantana pentru frisca

8. Intr-o cratita punem smantana si o lasam pe foc sa fiarba. Cand fierbe punem ciocolata in ea si o luam de pe foc. Dupa ce am lasat-o sa stea 2 minute amestecam cu o spatula in ea pana cand toata ciocolata s-a topit.

9. Lasam glazura sa se raceasca putin, apoi o punem peste tort.

10. Mai dam tortul la frigider pentru 2 ore, cat sa se intareasca glazura.

11. Cand cheesecake-ul este gata il scoatem din forma trecand usor cu un cutit pe margine.
       Putem taia o felie imediat. Priviti cum arata! Stratul de crema este gros si arata minunat. Din glazura de ciocolata si stratul de crema de branza cu unt de arahide rezulta un tort minunat.
Va doresc POFTA BUNA!