Tort de Ciocolata cu Nutella

Astăzi vom face tort de ciocolată cu Nutella. Acest tort este foarte cremos, bine însiropat, are o cremă pufoasă și o glazură de ciocolată deasupra. Se face foarte ușor și repede iar crema nu necesită fierbere.

Ingrediente pentru blat:
10 albușuri
10 gălbenușuri
10 linguri de zahăr
3 linguri de cacao
7 linguri de făină

Intr-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate începem sa
adaugam zahărul treptat mixand continuu. Apoi adăugăm gălbenușurile. cacao și faina. Omogenizăm totul bine.

Punem compoziția obținută într-o tavă rotundă unsă și tapetată cu hârtie de copt.
Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când
infingem o scobitoare în mijloc iar ea iese curată. Intre timp ce blatul se coace noi ne vom ocupa de sirop.

Ingrediente pentru sirop:
200 ml de apă
3 linguri de zahăr

Punem zahărul peste apă și amestecăm până când se dizolvă.

Când blatul este copt il lăsăm să se răcească aproximativ 5 minute, apoi îl împărțim în trei părți
egale.

Îl lăsăm să se răcească în totalitate, iar între timp noi ne vom ocupa de cremă.

Ingrediente pentru cremă:
600 de grame de Nutella
500 ml de frișcă lichidă

Intr-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul. Peste frișcă punem Nutella și le
omogenizăm bine cu o spatulă.

Acum vom începe să clădim tortul. Insiropăm prima parte de blat, apoi punem o parte din cremă
și o întindem uniform. Punem următoarea parte de blat, o însiropăm si punem iarăși cremă. Ultima parte de blat o însiropăm înainte de a o pune peste tort. Imbrăcăm tortul în crema rămasă. Dam tortul la frigider între timp ce ne vom ocupa de glazură.

Ingrediente pentru glazura:
150 ml de smântână pentru frișcă
150 de grame de ciocolată

Punem peste ciocolată smântâna fiartă. Lăsăm să stea 2-3 minute cât să se topească ciocolata.
Apoi, amestecăm până când s-a dizolvat complet. O lăsăm să se răcească 5-7 minute.
Punem glazura peste tort și o lăsăm să cadă ușor pe margine.
Mai dăm tortul la frigider pentru 4-5 ore.

După ce tortul a stat la frigider îl putem tăia și servi. Acest tort este absolut minunat. toți
membrii familiei mele îl adoră. Este dulce cremos și insiropat, ce poate fi mai important de atât la un tort?

Vă doresc POFTA BUNA!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii