Nuci umplute cu cremă de Cacao

Astăzi vom face Nuci umplute. Aceasta este o rețetă clasică pe care majoritatea gospodinelor au făcut-o cel puțin o dată. Rețeta mea este una pe care o fac de aproape 15 ani. Aluatul se face foarte ușor cu ingrediente de bază pe care le avem deja prin casă, apoi le coacem pe plită într-o forma pentru nuci și le umplem cu un amestec de biscuiți, zahăr, unt, cacao, lapte și esență de rom.

Ingrediente pentru coji:
600 de grame de făină
300 de ml de ulei
3 ouă
200 de grame de zahăr pudră
1 pachet de 10 grame de praf de copt
coaja de la o lămâie


    Într-un bol punem ouăle și zahărul pudră. Cu mixerul le spumăm până când își dublează volumul, apoi adăugăm uleiul treptat mixand continuu, ca și când am face maioneză. Când am terminat de încorporat uleiul adăugăm coaja de lămâie, praful de copt și făina. Când aluatul devine prea greu de frământat cu mixerul continuăm cu mâna. Acest aluat va rămâne lipicios, dar așa trebuie să fie.

    Acum începem să formăm aluatul în biluțe mici, aproximativ cât unghia mare de la mână. Formăm biluțele având mâinile unse cu ulei.

    După ce am format tot aluatul în biluțe ne putem apuca de copt. Le puteți face ori pe plită, ori direct pe ochiul de la aragaz, folosind o formă pentru nuci, pe care o ungem cu ulei cu o pensulă după fiecare folosire. Coacem cojile aproximativ două minute pe fiecare parte. Când sunt coapte le scoatem întru-un bol și continuăm să facem la fel până când terminăm tot aluatul.

    Când avem toate cojile coapte ne putem ocupa de umplutură.

Ingrediente pentru umplutură:
500 de grame de biscuiți măcinați
200 de grame de zahăr pudră
200 ml de lapte călduț
20 ml de esență de rom
3 linguri de cacao
100 de grame de unt la temperatura camerei


    Într-un bol punem biscuiți măcinați, untul, cacao, zahărul pudră, esența de rom și laptele. Cu mâna omogenizăm totul bine și umplutura este gata.

    Luăm aproximativ o linguriță din compoziție și o punem pe o jumătate de nucă. Acoperim umplutura cu încă o jumătate de nucă. Continuăm să facem la fel până când terminăm toate nucile. Mie mi-au ieșit aproximativ 200 de nuci din această cantitate.

    Deasupra punem zahăr pudră. Nucile sunt gata și sunt absolut minunate! Se pot consuma imediat, dar dacă doriți să se înmoaie puțin cojile, va trebui să le lăsați până a doua zi acoperite cu folie alimentară, sau să le puneți într-o pungă.

    Priviți cât de bine arată! Cojile sunt minunate și au aspectul acela de nuci. Gustul nucilor este o combinație între rom și coajă de lămâie, absolut delicios!

    Vă doresc poftă bună!