Foi Pufoase umplute cu Cremă de Vanilie și Vișine

Astăzi vom face Foi Pufoase umplute cu Cremă de Vanilie și Vișine. Cele trei foi se fac foarte ușor, apoi le umplem cu o cremă fina de budincă de vanilie și vișine din compot. Deasupra punem ciocolată de lapte topită.

Ingrediente pentru foi:
400 de grame de făină
4 albusuri
200 de grame de zahăr
100 ml de lapte
5 linguri de ulei
4 gălbenușuri
7 grame de amoniu pentru prăjituri


    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumante putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu.

    Separat peste gălbenușuri punem uleiul, în fir subțire, ca și când am face maioneză.

    Peste albușuri punem gălbenușurile, laptele, amoniul și făina. Omogenizăm totul bine.

    Împărțim compoziția obținută in trei părți egale pentru a face trei foi. Pe o tava unsă cu ulei si acoperită cu hârtie de copt punem o parte din compoziție și o întindem uniform. Dăm foile la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când devin aurii deasupra. Când prima foaie este coaptă o scoatem din tavă și peste o nouă hârtie de copt continuăm sa coacem și celelalte doua foi. Când avem foile coapte ne putem ocupa de cremă.

Ingrediente pentru cremă:
300 de ml de lapte
300 de grame de unt la temperatura camerei
200 de grame de zahăr
1 plic pentru budincă de vanilie
200 de grame de vișine din compot

    Începem prin a face budinca. Peste praful pentru budincă punem zahărul și câteva linguri de lapte, cât să formăm o pastă omogenă. Restul de lapte îl punem într-o cratiță și îl lăsăm să fiarbă.

    Când laptele fierbe punem amestecul făcut mai devreme în el și amestecăm continuu cu o lingură de lemn până când se îngroașă. Când budincă este gata o lăsăm să se răcească complet.

    Peste budinca răcită punem untul spumat la temperatura camerei și cu mixerul le omogenizăm bine. Apoi, adăugăm vișinele și le încorporăm și pe ele cu o spatulă.

    Umplem cele trei foi cu crema obținută. Deasupra punem 150 de grame de ciocolată de lapte topită.

    Prăjitura este gata! Priviți cât de bine arată! Foile sunt foarte pufoase datorită amoniului pentru prăjituri, crema este foarte pufoasă, iar vișinele din interior oferă textură prăjiturii noastre. Un gust deosebit de bun.

    Vă doresc poftă bună!