Savarine cu Pesmet

Astăzi vom face Savarine cu pesmet. Aceste savarine sunt mult mai bune decât cele dospite. Nu conțin făină și se fac mult mai repede decât cele obișnuite.

Ingrediente:
6 albușuri
8 linguri de pesmet
6 linguri de zahăr
6 gălbenușuri
un praf de sare
2 plicuri de 8 grame de zahăr vanilinat


    Într-un bol punem gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilinat și praful de sare. Cu mixerul le spumăm până când își dublează volumul și se albesc. Apoi, adăugăm pesmetul și îl încorporăm și pe el cu o spatulă.

    În alt bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul.

    Peste gălbenușuri punem treptat albușurile bătute spumă și le încorporăm cu o spatulă.

    Umplem pe trei sfert formele pentru savarine unse cu ulei.

    Le dăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când devin aurii deasupra.

    Când sunt coapte le scoatem din forme și le lăsăm să se răcească complet. Apoi, le tăiem pe jumătate dar nu până la capăt.

    Acum ne vom ocupa de sirop.

Ingrediente pentru sirop:
750 de ml de apă
5 linguri de zahăr
25 de ml de esență de rom


    Într-un bol punem apa, zahărul și esența de rom. Amestecăm până când se topește zahărul.

Ingrediente pentru umplutură:
500 de ml de frișcă lichidă
100 de grame de gem de fructe de pădure sau căpșuni


    Batem frișca spumă cu mixerul.

    Acum însiropăm savarinele. Fiindcă sunt cu pesmet, ele sunt mai pufoase și cuprind mult sirop, asa că eu le storc puțin în mâini. Le punem pe o tavă cu fundul în sus.

    Umplem savarinele cu frișca bătută pusă într-un poș. Apoi, punem pe fiecare savarină puțin gem pe capac.

    Priviți cât de bine arată! Sunt atât de însiropate, au un gust foarte bun și arată minunat. Va garantez că sunt mult mai bune decât cele dospite, trebuie neapărat să le încercați.

    Vă doresc poftă bună!