Cartofi la cuptor ca la mama acasă

    Astăzi vom face Cartofi la cuptor ca la mama acasă. Mereu când vin la mama mă întreabă ce îmi doresc să mănânc. Acești cartofi la cuptor sunt printre preferații mei.

Ingrediente:

2 kg de cartofi tăiați rondele
500 de grame de varză murată tocată
500 de grame de piept de porc condimentat cu sare și piper
500 de grame de kaizer
2-3 linguri de apă
100 de ml de ulei
3 linguri cu vârf de făină
1 lingură de boia de ardei dulce
2 ouă
1 linguriță de sare
1 căpățână de usturoi tocată mărunt
1 lingură de vegeta (dacă nu doriți o puteți omite)
1 linguriță de piper


    Într-un bol punem ouăle și le batem ușor cu o furculiță. Peste punem făina, boiaua de ardei dulce și puțină apă. Amestecăm până când avem o pastă omogenă.

    Într-un bol mai încăpător punem cartofii. Peste ei punem pasta făcută mai devreme, usturoiul, vegeta, sare și piper, pe care am uitat sa îl enumăr cu ingredientele. Amestecăm bine pentru a acoperi bine cartofii cu toate condimentele.

    Într-o tavă pentru cuptor punem uleiul. Într-o parte din tavă punem varza murată. Punem cartofii. Deasupra punem kaizerul și pieptul de porc. Acoperim tava cu folie de aluminiu.

    Dăm cartofii la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 1 oră. Din când în când mai verificăm dacă sunt gătiți cartofii. Din momentul în care cartofii sunt gătiți, luăm folia de aluminiu jos și mai lăsăm 10 minute în cuptor cât să se rumenească bine carnea.

    Cartofii la cuptor ca la mama acasă sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de bine gătiți, sunt cremoși și aromați. Carnea este gătită perfect, se rupe, nici nu avem nevoie de cuțit, iar împreună cu varza călită au un gust minunat.

    Vă doresc poftă bună!