Lasagna la tigaie

    Astăzi vom face Lasagna la tigaie. Este o rețetă perfectă pentru cina din timpul săptămânii. Nu se clădește în straturi și nici nu se baga în cuptor.

    Ingrediente:
    350 ml de lapte
    500 de grame de carne tocată
    10 foi pentru lasagna
    200 de grame de mozzarella răzuită
    2 roșii tăiate cubulețe
    1 morcov mai mare răzuit
    2 cepe medii tăiate cubulețe
    25 de grame de unt
    2 linguri de făină
    75 de grame de pastă de roșii
    50 de ml de ulei de măsline
    Sare și piper după gust

    Începem prin a face sosul bechamel. Într-o cratiță punem untul și îl lăsăm să se topească. Punem făina și o încorporăm. Începem să adăugăm laptele treptat. Condimentăm cu sare și piper după gust. Gătim câteva minute, amestecând continuu, până când se îngroașă sosul.

    Într-o tigaie punem uleiul de măsline, ceapa, morcovul și carnea. Le călim până când își schimbă culoarea.

    Apoi, punem roșiile și pasta de tomate. Condimentăm cu sare și piper după gust. Gătim totul încă 15 minute.

    Peste sosul de carne punem jumătate din sosul bechamel, foile pentru lasagna, restul de sos bechamel pe care îl întindem peste foi și mozzarella. Punem capacul la tigaie și gătim încă 15 minute la foc mic. Dacă vi se pare că sosul nu mai are lichid mai puteți adăuga puțină apă. Foile au nevoie de lichid pentru a se găti.

    Puțin pătrunjel verde deasupra și lasagna la tigaie este gata! Priviți cât de bine arată! Este cremoasă, plină de aromă și ce este cel mai important, s-a făcut atât de ușor!

    Vă doresc pofta bună!