Salată Coroană de Crăciun

    Astăzi vom face Salata Coroană de Crăciun. Clădită în starturi de cartofi, piept de pui, ouă, cașcaval, castraveți, maioneză și acoperită cu mărar și semințe de rodie, este o salată perfectă pentru masa de sărbători.

    Ingrediente:
    5 cartofi mai mari fierți în coajă
    1 bucată întreagă de piept de pui fiert și mărunțit
    6 ouă fierte
    200 de grame de castraveți murați tăiați cubulețe
    300 de grame de cașcaval răzuit
    400 de grame de maioneză
    2 legături de mărar proaspăt
    100 de grame de semințe de rodie

    Aceasta este o salată ușor de făcut, dar gustul este minunat. Începem prin a pune într-o formă rotundă cu margine detașabilă un pahar în mijloc. Dăm pe o răzătoare 5 cartofi mai mari fierți în coajă. Presarăm puțină sare. Apoi, punem 3-4 linguri de maioneză și o întindem. Punem 1 bucată întreagă de piept de pui fiert pe care l-am mărunțit și încă 3-4 linguri de maioneză. Acum dăm pe răzătoare 6 ouă fierte. Peste punem iarăși 3-4 linguri de maioneză. Punem și un strat de castraveți murați pe care i-am tăiat cubulețe și 3-4 linguri de maioneză. În total am folosit 400 de grame de maioneză. Ultimul strat este format din 300 de grame de cașcaval răzuit.

    Luăm inelul firmei detașabile jos și scoatem paharul din mijloc.

    Decorăm cu mărar proaspăt și semințe de rodie.

    Salata Coroană de Crăciun este gata! Priviți cât de bine arată! A ieșit o salată mare, suficientă pentru a hrăni 12-15 persoane. Are un gust minunat, iar straturile arată foarte bine.
    
    Vă doresc poftă bună!