Ingrediente:
300 ml apa rece
15 grame de gelatina rosie pentru jeleu
4 linguri de zahar
1 iaurt de capsuni de 400 de grame
4 linguri de zahar
500 ml frisca lichida
Mandarine din 2 compoturi de 300 de grame
2 fasii de piscoturi
Pentru decorare avem nevoie de:
15 grame de gelatina rosie pentru jeleu
Zeama de la cele 2 compoturi de mandarine
2 linguri de zahar
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem 300 ml de apa, 4 linguri de zahar si gelatina rosie. Amestecam si punem continutul pe foc pana cand formeaza o spuma. Amestecam iaurtul cu celalelate 4 linguri de zahar pana le omogenizam bine.
Intr-un bol incapator punem frisca si o batem bine cu mixerul.
Golim gelatina obtinuta intr-un bol rece si o amestecam cu iaurtul pana cand sunt bine omogenizate.
Adaugam peste frisca compozitia obtinuta din iaurt si gelatina si le amestecam bine.
Intr-o tava punem marginea de la o forma detasabila in care incepem sa aranjam piscoturile. Peste piscoturi punem mandarinele dintr-un compot. Apoi, adaugam toata crema deasupra si o aranjam cat de bine putem. Aranjam mandarinele din celalalt compot deasupra. Intr-o cratita punem zeama din cele 2 compoturi de mandarine, cele 2 linguri de zahar si 15 grame de gelatina rosie. Dam totul la foc pana se topeste gelatina.
Punem gelatina peste tort.
Tortul il dam la frigider pentru cel putin 5 ore sau cel mai bine peste noapte.
Cand e gata luam forma jos.
POFTA BUNA!