Ingrediente:
8
galbenuse
20 de grame de gelatina granulata
2 fasii de piscoturi
500 ml frisca lichida
2 compoturi de ananas rondele
Mod de preparare:
Galbenusele se freaca cu zaharul pana isi dubleaza volumul si
se albeste, apoi se adauga zeama de la cele 2 compoturi de ananas si gelatina. Punem cratita pe foc si se fierbe pana se face ca o
smantana (aprox. 3-4 minute), apoi se lasa sa se raceasca.
Se
bate jumatate de litru de frisca si cand compozitia de mai sus e calduta (dar nu fierbinte) se amesteca cu frisca. Se aranjeaza intr-o cratita (in care se
pune o punga taiata) incepand cu ananasul pentru ca aia o sa fie fata cand e gata prajitura si o intoarcem.
Ordinea:
- ananas din compot (compotul de ananas trebuie sa fie rondele nu cuburi)
- crema
- piscoturi (cam 2 fasii)
- crema
- ananas
- crema
Procesul
se continua pana cand se termina ingredientele.
Deasupra
se mai pune o punga si se da pentru cateva ore la frigider. Cand e gata
se scoate din cratita si o ornam cu putina frisca colorata optional cu putin colorant galben.
POFTA
BUNA!