Prajitura cu visine si nuca de cocos - Rețetă video

Ingrediente pentru foi:

12 albuse
300 grame de zahar
6 linguri de faina
150 grame de cocos

Ingrediente pentru crema:
cele 12 galbenuse ramase de la foi
300 grame de zahar
100 ml lapte
300 grame de unt cu 80% grasime
optional esenta de banane dupa gust
200 grame de visine din compot

Mod de preparare:
       Intr-un bol punem albusele si le spumam cu mixerul. Adaugam treptat zaharul. Punem faina si cocosul.
       Impartim compozitia in 4 pentru ca avem nevoie de 4 foi in total.
       Coacem foile pe fundul tavii unsa si tapetata cu faina pana cand sunt rumene deasupra.
     Acum ne ocupam de crema. Intr-o cratita punem galbenusele, zaharul si laptele, si omogenizam bine. Punem cratita pe baie de aburi amestecand continuu cu o lingura de lemn. Puteti verifica daca crema e gata punand o picatura de crema intr-un pahar cu apa rece. Daca crema ramane asa si nu se dizolva atunci e gata. O lasam la racit.
      Spumam untul cu un mixer sau cu o lingura de lemn, apoi adaugam treptat crema, mixand bine. Punem esenta de banane daca doriti. Prajitura e foarte buna si fara dar eu o prefer asa. Punem visinele scurse bine de zeama daca sunt din compot si le amestecam cu crema.
      Dupa ce avem foile coapte si crema facuta ne putem ocupa de asamblarea prajiturii.
      Punem prima foaie, crema, foaia urmatoare, crema, foaie, crema, foaie.
      Indreptam marginile cu un cutit.
    Deasupra punem ciocolata alba de menaj topita si presaram putin cocos.
    Prajitura este foarte delicioasa. Visinele si cocosul merg perfect impreuna. O recomand tuturor iubitorilor de dulciuri.

Va doresc POFTA BUNA!