Rotite cu Cocos - Rețetă video

Ingrediente pentru blatul alb:
6 albuse
6 linguri de zahar
6 galbenuse
6 linguri de faina
5 grame de praf de copt

Mod de preparare:
       Intr-un bol punem albusele si le batem cu mixerul pana cand sunt spumoase. Adaugam zaharul treptat.
     Punem galbenusele, faina si praful de copt. Omogenizam bine. Il dam la copt in tava unsa si tapetata cu faina pana cand e rumen deasupra si s-a desprins de marginea tavii.

Ingrediente pentru blatul maro:
6 albuse
6 linguri de zahar
6 galbenuse
4 linguri de faina
5 grame de praf de copt
2 linguri de cacao
      Intr-un bol punem albusele si le spumam bine cu mixerul. Adaugam zaharul treptat.. Punem galbenusele, faina, praful de copt si cacao. Impaturam cu grija ca sa nu se lase compozitia.
         Il dam la copt in tava unsa si tapetata cu faina pana cand se desprinde de pe marginile tavii.
         Intre timp ce blaturile se racesc ne ocupam de crema.
Ingrediente pentru crema:
1 plic de budinca de vanilie
200 grame de zahar
300 ml de lapte
250 grame de unt cu 80% grasime
       Amestecam praful pentru budinca cu zaharul si cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte il punem la fiert.
       Cand incepe sa fiarba punem compozitia pentru budinca in el si amestecam continuu la foc redus. O lasam la racit.
       Cand e rece spumam untul cu mixerul. Adaugam treptat budinca. Crema este foarte spumoasa cu cat o mixam mai mult.
       Cu un pahar care are gura mai subtire taiem rotite din blaturi. Paharul cu care am taiat eu are 6 cm in diametru.
         Mie mi-au iesit 28 de rotite din fiecare blat.
        Luam o rotita alba si punem o lingura de crema. Peste punem o rotita maro. Imbracam marginile cu crema, apoi le dam prin nuca de cocos. Eu am folosit aproximativ 100 de grame de cocos.
        Deasupra topim ciocolata. Eu am folosit si alb si maro.
       Marginile ramase de la blaturi nu le aruncati pentru ca puteti face bilute cu ele. Doar puneti putin unt, estenta de rom (sau de oricare doriti) si zahar. Le formati in bilute si le dati prin zahar sau nuca de cocos.
       Prajiturile sunt foarte pufoase, delicioase si frumoase.


Va doresc POFTA BUNA!