Savarine cu Pesmet - Rețetă video

Ingrediente pentru savarine:
6 albuse
6 galbenuse
6 linguri de zahar
2 plicuri de 8 grame de zahar vanilinat
un praf de sare

Pentru sirop avem nevoie de:
700 ml apa
25 ml esenta de rom
5 linguri de zahar

Mai avem nevoie de:
500 ml frisca
1 lingura de dulceta de capsuni

       Intr-un bol punem galbenusele, zaharul, zaharul vanilinat si praful de sare. Amestecam bine pana isi dubleaza volumul si se albeste compozitia.
       Adaugam pesmetul si omogenizam bine.
       In alt bol batem albusele spuma.
       Punem albusele peste compozitia cu pesmet si le impaturam cu grija.
     Formele de savarine unse si tapetate cu faina le umplem pana sus si le coacem pana cand sunt rumene deasupra. Din aceasta compozitie obtinem 15 savarine.
       Pentru sirop doar amestecam apa cu rom si cu zahar si amestecam pana cand e topit tot zaharul.
      Batem frisca cu mixerul. Ea trebuie sa fie batuta bine pentru ca sa nu curga din savarine atunci cand le vom umple.
       Cand sunt coapte le scoatem cu grija din forme si le lasam putin la racit.
     Cand sunt reci, le intoarcem si cu un cutit taiem un capac, dar nu de tot. Insiropam fiecare savarina, scufundand-o in sirop. Stoarcem excesul.
       Umplem savarinele cu frisca, iar pe capac punem dulceata.
       Aceste savarine sunt foarte pufoase si bine insiropate.

Va doresc POFTA BUNA!