Mini Pască - Rețetă video

Ingrediente pentru aluat:
600 de grame de faina
400 de grame de unt
4 galbenuse
coaja de la 1 lamaie
un praf de sare

Ingrediente pentru maia:
120 ml lapte caldut
400 de grame de zahar
50 de grame de drojdie proaspata

Ingrediente pentru umplutura:
1 kg de branza dulce de vaci
4 oua intregi
2 linguri de faina
250 de grame de zahar
coaja de la 1 lamaie
100 de grame de stafide
2 plicuri de zahar vanilinat
2 linguri de smantana
Mod de preparare:
      Incepem cu maiaua. In laptele caldut punem drojdia si o lingura de zahar. Amestecam si lasam la crescut pentru 10-15 minute.
      In alt bol punem faina, zaharul ramas de la maia, praful de sare, coaja de lamaie, galbenusele si untul. Cand drojdia a crescut o punem peste restul de ingrediente si incepem sa framantam.
      Dupa ce am incorporat bine toate ingredientele, presaram faina peste blatul de lucru si rasturnam aluatul. Il mai framantam putin, presarand faina daca e nevoie. Il formam intr-o bila si il lasam la crescut pentru o ora, o ora jumate, acoperit cu un prosop intr-un loc cald.
      Intre timp ne ocupam de umplutura. Intr-un bol punem branza, zaharul, ouale, smantana, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, stafidele si faina. Amestecam pana cand totul e bine incorporat.
      Cand aluatul e crescut, il intindem cu un sucitor. Taiem cercuri si umplem mini formele unse cu unt.
       Puteti face si o pasca mare, dar eu am ales sa le fac mici pentru ca sunt perfecte pentru a servii o singura persoana si in plus, sunt si foarte aspectuoase.
       Umplem fiecare pasca cu 2 linguri din compozitia de branza.
      Din restul de aluat am facut impletituri pe care le-am pus peste fiecare pasca, avand grija sa las mijlocul liber. Mie mi-au iesit 18 paharele din intreaga compozitie.
       Cu un ou ungem fiecare pasca si le dam la copt pana cand sunt rumene deasupra.
         Sunt foarte fragede si dulci.
Va doresc POFTA BUNA si un PASTE FERICIT!