Mini Tort de Ananas - Rețetă video

Ingrediente pentru caramel:
160 grame de zahar brun
85 grame de unt

Ingrediente pentru blat:
190 de grame de faina
85 grame de unt
2 galbenusuri
putina sare
5 grame de praf de copt
100 de grame de zahar
2 albuse + 30 grame de zahar
120 ml suc de ananas din compot
6 rondele de ananas din compot

Mod de preparare:
      Pentru caramel punem untul intr-o cratita si il topim. Apoi, punem zaharul brun si amestecam pana cand zaharul se topeste.
      In formele de ceramica punem 2 linguri de caramel. Peste punem cate o felie de ananas. Din aceasta reteta obtinem 6 mini torturi sau un tort mare de 20 de cm.
         Lasam formele deoparte si acum ne ocupam de blat.
        Intr-un bol punem untul si zaharul si le spumam bine. Adaugam galbenusele si mai mixam putin.
    Punem sarea, praful de copt, jumate din cantitatea de faina si jumate din cantitatea de suc de ananas. Apoi, adaugam si restul de faina si suc. Omogenizam bine.
      In alt bol batem albusele cu cele 30 de grame de zahar, apoi le incorporam in compozitia pentru blat.
     Impartim compozitia in formele de ceramica peste caramel si rondelele de ananas.
   Le dam la copt pana cand sunt rumene deasupra iar daca infingem un cutit in mijloc, lama iese curata.
      Cand sunt coapte le scoatem imediat din formele de ceramica, intorcandu-le. Ananasul trebuie sa fie deasupra. Daca nu o sa le scoateti imediat din forme dupa coacere, caramelul o sa se intareasca si nu o sa le mai puteti scoate.
       Intr-un bol batem 100 ml de frisca.
       Cand sunt reci le decoram cu putina frisca si cu o cireasa.

Va doresc POFTA BUNA!