Tort Cremissimo - Rețetă video

       Tortul cremisimo este un tort impresionant cu doua blaturi de nuca, crema, frisca si doua blaturi de bezea. Toate se combina si se transforma intr-un desert cremos si plin de savoare.
Ingrediente pentru blaturile de bezea:
6 albusuri
12 linguri de zahar
1 lingura de otet
       Punem albusurile intr-un bol si le spumam cu un mixer. Cand sunt bine batute putem incepe sa adaugam treptat zaharul. Punem otetul si amestecam cu o lingura.
       Impartim compozitia in doua si o dam la copt in doua tavi care au fost unse cu unt si tapetate cu faina.
       Cand sunt coapte trebuie sa fie aurii deasupra. Ne ajutam de un cutit si le scoatem din tavi, apoi le lasam la racit pe o foaie de copt.
Ingrediente pentru blatul de nuca:
6 albusuri
6 galbenusuri
6 linguri de zahar
2 linguri de cacao
5 grame de praf de copt
7 linguri de nuca macinata
       Spumam albusurile bine cu mixerul. Adaugam zaharul treptat si mai mixam putin pana cand albusurile devin lucioase. Apoi, punem galbenusurile, cacaco, praful de copt si nuca macinata. Amestecam cu o lingura pana cand totul este bine incorporat in compozitie.
       Dam blatul la copt in tava unsa si tapetata cu faina.
       Cand blatul e copt, il scoatem din forma si il lasam la racit pe o foaie de copt.
     Cand e racit il impartim in doua. Cu un cutit ascutit taiem de jur imprejurul blatului, incet, mergand inspre mijloc, in asa fel incat sa avem doua blaturi egale.
Ingrediente pentru crema:
cele 6 galbenusuri care ne-au ramas de la blaturile de bezea
200 de grame de zahar
2 linguri de faina
300 de ml de lapte
1 plic de gelatina granulata
100 de grame de finetti sau nutella
250 de grame de unt cu 80% grasime
si separat mai avem nevoie de 500 de ml de frisca
       Intr-o cratita punem galbenusurile si zaharul si le spumam putin cu o lingura de lemn. Apoi punem laptele si faina si amestecam. Punem cratita pe baie de aburi si amestecam continuu pentru a nu face cocoloase.
       Dupa ce compozitia s-a incalzit putem adauga si gelatina si continuam sa amestecam, pana cand se ingroasa.
       Crema e gata atunci cand trecem cu lingura prin ea si se vede fundul cratitei pentru 2-3 secunde.
       Cand crema e rece, spumam untul cu mixerul. Adaugam toata nutella deodata si mai mixam pana cand e incorporata. Apoi, incepem sa adaugam crema treptat, mixand dupa fiecare adaos.
       Intr-un bol tot ce ne mai ramane de facut este sa batem frisca.
     Inainte sa ne apucam de asamblarea tortului, vreau sa facem o mica recapitulare. Avem cele 2 blaturi de bezea, crema de nutella, frisca si blaturile de nuca. Haideti sa vedem cum sa-l punem la un loc.
      Pentru asamblarea tortului incepem cu cu blatul de nuca, peste care punem crema de nutella si frisca. Eu am pus cu posul pentru ca mi s-a parut mai usor, dar puteti face asta si cu o lingura. Peste, punem blatul de bezea, crema si frisca.
      Iar acum repetam procesul. Punem ultimul blat de nuca, crema, frisca, blatul de bezea si crema. Imbracam intregul tort in frisca ramasa.
       Eu am vrut sa arate mai spectaculos si am colorat jumate din frisca ramasa cu nutella si am acoperit intregul tort in rozete albe si maro.
       Acest tort este de nelipsit in familia mea. Cu totii il adoram. Daca vrei sa-l faci pentru o zi de nastere iti recomand sa dublezi reteta si sa faci tortul intr-o tava lunga.

Va doresc POFTA BUNA!