Rulouri cu Ciocolată - Rețetă video

       Rulourile au un aluat fraged si pufos umplut cu crema de ciocolata si insiropate cu lapte fierbinte. Pur si simplu ti se topesc in gura!
Ingrediente pentru aluat:
faina cat cuprinde
400 ml lapte caldut
3 linguri de zahar
25 grame de drojdie proaspata
100 ml ulei
1 lingurita de sare
3 galbenusuri
       Vom incepe cu maiaua. Intr-un bol punem laptele, drojdia, zaharul si 3-4 linguri de faina. Amestecam si o lasam sa stea pentru 10 minute. In acest timp drojdia se va activa si va forma mici bule pe suprafata laptelui.
      Apoi, punem uleiul, galbenusurile, faina si sarea. Punem sarea peste faina pentru a nu face contact direct cu drojdia. Amestecam si mai adaugam faina daca mai este nevoie.
       Pentru intreaga reteta am folosit aproximativ 500 de grame de faina. Cantitatea depinde de cat de mari au fost galbenusurile, de umiditate si de multi alti factori. De aceea este important sa nu punem prea multa faina de la inceput. De asemenea, acest aluat trebuie sa fie moale.
       Presaram faina peste blatul de lucru, apoi rasturnam aluatul acolo. Il mai framantam putin si mai adaugam foarte putina faina. Mai bine e sa avem un aluat lipicios, chiar daca lucram mai greu cu el, rezulatatul va fi mult mai bun. Credeti-ma.
       Formam aluatul intr-o bila si il punem inapoi in bol, unde il lasam la dospit pentru o ora, acoperit cu un prosop.
       Intre timp ce aluatul se odihneste, ne vom ocupa de umplutura.
Ingrediente pentru umplutura:
200 de grame de unt
150 de grame de zahar
2 linguri de cacao
       Punem untul si zaharul intr-un bol si le spumam bine cu un mixer. Apoi, punem cele doua linguri de cacao si mai mixam putin pana cand totul este bine incorporat.
       Dupa ce a crescut aluatul, il punem pe blatul de lucru, presaram faina si il intindem cu sucitorul intr-o foaie subtire de jumatate de centimetru grosime.
       Punem toata crema de ciocolata si o intindem pe toata suprafata aluatului, cat de uniform putem.
       Acum o rulam. Incepem de la un capat si o rulam strans pana la sfarsit.
      Taiati rulourile in cate bucati vrei. Depinde de cat de mici sau de mari doriti. Eu le-am facut mai mari si mi-au iesit 9 rulouri. Daca le vreti mai mici va vor iesi 18 bucati.
       Le punem intr-o tava unsa cu ulei, lasand spatiu intre ele, pentru ca vor mai creste. Le acoperim cu un prosop si le mai lasam la crescut pentru 15-20 de minute, pana cand s-au dublat. Apoi, le dam la copt pana cand sunt rumene deasupra.
       Intre timp ce sunt la cuptor, vom pregati siropul.
Ingrediente pentru sirop:
400 ml de lapte
5 linguri de zahar
       Punem laptele si zaharul intr-o cratita pe care o punem pe foc pana cand laptele incepe sa fiarba.
       Cand rulourile sunt coapte, turnam laptele fierbinte pe fiecare. Aproximativ 3-4 linguri de sirop pe fiecare rulou. Ele sunt fierbinti si absorb lichidul, facandu-le mai moi si mai delicioase.
       Va garantez ca sunt atat de bune, de te lingi pe degete!
     Aluatul este foarte pufos, iar crema de ciocolata dinauntru devine mai cremoasa odata ce adaugam siropul.

Va doresc POFTA BUNA!