Ruladă cu Banane și Frișcă - Rețetă video

Astazi m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta mea de Rulada cu banane si frisca. Blat de vanilie umplut cu budinca si banane, totul invelit in frisca. Un desert pe care il ador si il fac ori de cate ori am banane in casa.
Ingrediente pentru blat:
6 albusuri
6 galbenusuri
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
1 plic de praf de copt
1 plic de zahar vanilinat
Incepem cu albusurile, pe care le batem spuma cu mixerul. Apoi, punem zaharul treptat si continuam sa le spumam. Cand au devenit lucioase adaugam restul intredientelor. Punem galbenusurile, faina, praful de copt si zaharul vanilinat. Omogenizam totul bine.
Dam blatul la copt in tava unsa in care am pus si foaie de copt, pana cand e rumen deasupra si se desprinde de pe margini.
Intre timp ne ocupam de budinca.
Ingrediente pentru budinca:
1 plic de budinca de vanilie de 40 de grame
5 linguri de zahar
400 ml lapte
Amestecam praful pentru budinca cu zaharul si 3-4 linguri din cantitatea de lapte, incercand sa nu avem cocoloase.
Restul de lapte il punem pe foc. Cand incepe sa fiarba dam focul la redus si punem compozitia pentru budinca in el. Amestecam cu o lingura de lemn, continuu, pana se ingroasa. Apoi, o luam de pe foc si o lasam putin sa se raceasca.
Cand blatul e copt, il scoatem cu tot cu foaia de copt din tava, il desprindem de pe foaie, apoi il rulam, pastrand si foaia de copt, dupa care il lasam la racit.
Cand blatul s-a racit, il derulam si intindem budinca pe el. Punem banane in mijloc, mie mi-au incaput doua, dar depinde de cat de mare e tava pe care o folositi sau cat de mici sunt bananele.
Rulam blatul inapoi, dar de acesta data lasam foaia de copt deoparte.
Acum, tot ce mai avem de facut este sa batem spuma 500 ml frisca.
Imbracam intreaga rulada in frisca si o ornam dupa cum dorim. Eu am decis sa folosesc posul, apoi, am pus felii de banane si frunze de menta, pentru a adauga putina culoare.
Blat pufos, banane, budinca si frisca, toate merg perfect impreuna. Dupa cateva ore la frigider, crema de budinca primeste gust de la banane si rulada devine si mai delicioasa.

Va doresc POFTA BUNA!