Trandafiri din Mere în Foietaj - Rețetă video


      Astazi va voi arata cum sa faceti Trandafiri din mere in foietaj. O reteta simpla, insa foarte gustoasa si aspectuoasa.
Ingrediente:
3-4 mere rosii
2 oua
1 lamaie
100 de grame de zahar
1 lingura de scortisoara
1 fasie de aluat de foietaj
Vom incepe cu lamaia, pe care o taiem in doua si stoarcem zeama intr-un bol plin cu apa. Lasam bolul deoparte intre timp ce ne vom ocupa de mere, pentru ca acolo vom pune merele odata ce le vom felia.
Taiem merele in doua, iar cu o lingurita scoatem cotorul. Feliem fiecare jumatate in felii cat mai subtiri si egale posibil. Apoi, le punem repede in apa cu lamaie pentru a nu se oxida. Facem la fel cu toate merele, iar odata ce le avem taiate, le lasam putin deoparte.
Intr-un bol punem zaharul si scortisoara si le amestecam, apoi le lasam si pe ele deoparte. Batem cu o furculita ouale, iar acum ne vom ocupa de aluat.
Presaram faina peste blatul de lucru si punem aluatul. Pe canalul meu de Youtube gasiti o reteta perfecta de aluat de foietaj, explicata pas cu pas. Mai intindem aluatul putin cu un sucitor, pana cand are jumatate de cm grosime.
Aluatul meu are 56 de cm, asa ca il voi imparti in 8 fasii de cate 7 cm.
Ungem aluatul cu ouale batute, apoi presaram zaharul cu scortisoara deasupra.
Vom incepe cu prima fasie de aluat, pe care incepem sa aranjam fasiile de mere pe jumatatea bucatii de aluat, usor suprapuse, dar totodata avand grija sa iese putin si in afara aluatului.
Atentie! Am scurs lichidul de pe mere si le-am bagat in cuptorul cu microunde pentru 2 minute. In acest fel ele vor devenii mai fragede si nu se vor rupe cand le vom rula.
Impaturam aluatul peste feliile de mere, apoi rulam aluatul cu grija si le punem intr-o forma pentru briose sau in forme de unica folosinta, asa cum am facut eu.
Cand le avem rulate pe toate, presaram inca putin zahar cu scortisoara deasupra, apoi le dam la copt pentru 40-45 de minute, sau pana cand aluatul s-a desfacut si a devenit crocant pe margini.
Va recomand sa urmariti reteta video pe canalul meu de Youtube, deoarece in acest fel veti intelege mult mai usor cum se fac.
Trandafiri din mere. Un desert delicios, perfect pentru aceasta perioada a anului. Se servesc cu putin zahar pudra deasupra si sunt absolut minunati. In plus, se fac foarte usor.

Va doresc POFTA BUNA!