Iaurt de Casă - Rețetă video

Astazi va voi arata cum sa facem iaurt de casa pas cu pas. Cu doar 2 ingrediente facem un iaurt delicios, mult mai gustos decat cel din comert.

Ingrediente:
2 litrii de lapte cu continut mare de grasime
si 250 de ml de iaurt

1, Punem laptele intr-o cratita si il lasam sa fiarba. Cand a format o pielita si bule pe suprafata, atunci laptele este fiert.

2, Il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca putin. El va trebui sa fie caldut dar nu fierbinte.

3, Apoi, punem iaurtul in el si amestecam bine cu un tel pentru 2-3 minute. Stiu ce va ganditi: “Nu am iaurt, de aceea vreau sa il fac. De ce trebuie sa am iaurt ca sa fac iaurt?”. Dar, atunci cand facem iaurt avem nevoie de bacteriile dintr-un iaurt ca sa se hraneasca. Iaurtul este viu si noi trebuie sa il hranim ca sa creasca, la fel ca atunci cand facem paine.

4, Acum il punem in borcane sau recipiente de plastic. Le punem capacele, apoi vom pregati locul unde le vom lasa sa stea la cald.

5, Intre-o cratita mai incapatoare punem o fata de masa mai groasa sau prosoape de bucatarie. Punem borcanele acolo si le acoperim cat mai bine pentru a se pastra calde cat mai mult timp posibil.

6, Le lasam acolo peste noapte, fara sa le descoperim.

7, A doua zi, deschidem un borcan si putem vedea rezultatul. Am facut iaurt acasa. Dintr-o cantitate mica de iaurt am obtinut mai mult de 2 litrii.

Perfect pentru a fi folosit in mai multe retete de prajituri sau chiar langa fructe si cereale pentru un mic dejun super gustos.

Va doresc POFTA BUNA!