Guguluf (Chec) cu Rahat și Glazură de Lămâie - Rețetă video

       Astazi vom face Guguluf cu Rahat si Glazura de Lamaie. Se face foarte usor, este foarte pufos, iar forma de guguluf ii da un aspect minunat.
Ingrediente pentru guguluf:
125 de grame de unt
140 de grame de zahar
2 oua
1 lingurita de esenta de vanilie
15 grame de praf de copt
250 de grame de faina
100 de ml de lapte
si 200 de grame de rahat taiat cubulete

1. Vom incepe cu untul care este la temperatura camerei. Punem peste el zaharul si le spumam bine cu un mixer.

2. Adaugam peste, ouale, cate unul pe rand, mixand bine, dupa fiecare. Apoi, punem praful de copt, faina si laptele. Amestecam bine pana cand totul este omogenizat.

3. Punem rahatul si in incorporam in compozitie.

4. Il punem intr-o forma de guguluf unsa si tapetata cu faina. Nivelam deasupra, apoi il dam la copt pentru 45-50 de minute, sau pana cand e rumen deasupra, iar daca infingem un cutit in mijloc, lama iese curata.

5. Acum ne vom ocupa de glazura.
Ingredinete pentru glazura:
150 de grame de zahar pudra
si zeama de la o lamaie mai mica

1. Punem zaharul pudra intr-un bol. Peste el punem zeama de lamaie, treptat, pana cand ajungem la consistenta dorita. Atunci cand cade de pe lingura intr-un sir drept, e perfecta.

2. Cand blatul e copt, il acoperim cu glazura facuta. Eu am ales sa pun si cateva bomboane colorate deasupra, pentru un aspect mai frumos.

       Acest guguluf este desertul perfect pentru acele zile in care avem pofta de ceva dulce, dar nu avem prea mult timp pentru a face ceva complicat.
       Glazura de lamaie ii da acel plus de savoare de care are nevoie ca sa il faca nemaipomenit de bun.

Va doresc POFTA BUNA!