Tort de Ciocolată Primola - Rețetă video

       Astazi vom face Tort Primola. Un tort de ciocolata foarte bun, dar facut putin diferit fata de un tort obisnuit. Fiindca nu contine unt, acest tort este mult mai sanatos si are foarte multa crema. 
Ingrediente pentru blat:
7 linguri de nuca macinata
5 linguri de faina
10 albusuri
10 linguri de zahar
10 galbenusuri

1. Incepem cu albusurile pe care le spumam bine cu un mixer. Cand sunt bine spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Apoi, adaugam galbenusurile, nuca si faina. Amestecam cu o lingura de lemn pana cand totul este bine omogenizat.

2. Punem compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam blatul la copt pentru aproximativ 30 de minute la 180 de grade Celsius sau pana cand infingem un cutit in mijloc, iar lama iese curata. Apoi, il lasam la racit.

3. Intre timp ne vom ocupa de crema:
Ingrediente pentru crema:
2 ciocolate de lapte primola
200 de grame de zahar
3 oua intregi
2 galbenusuri
2 ciocolate de alune primola
150 de grame de zahar pe care il vom topii
si 500 de ml de frisca lichida

4. Intr-un bol de metal punem ouale si galbenusurile si le mixam pentru 30 de secunde, apoi adaugam treptat cele 200 de grame de zahar, mixand continuu. Cand sunt bine spumate si am terminat de incorporat tot zaharul le lasam putin deoparte.

5. Acum vom topii zaharul. Punem intr-o cratita cele 150 de grame de zahar, iar cu o lingura de lemn amestecam pana cand este topit.

6. Turnam zaharul topit peste compozitia de oua, mixand continuu, avand grija sa nu ne atingem de zahar, pentru ca este foarte fierbinte.

7. Cand avem zaharul topit incorporat, vom lasa iarasi putin compozitia deoparte.

8. Acum vom topii ciocolata. Pe baie de aburi, punem ciocolatele cu alune si pe cele cu lapte si le vom amesteca pana cand s-au topit.

9. Apoi, le vom pune peste compozitia de oua si zahar topit si vom mixa pana cand s-au incorporat si ele.

10. Lasam crema la racit, iar intre timp ne vom ocupa de blatul racit. Cu un cutit mai mare impartim blatul in 3 foi egale.

11. Acum vom bate frisca cu un mixer. Cand este spumata vom pune in ea crema de ciocolata racita si amestecam pana cand s-au imbinat bine cele doua creme.

12. Acum ca avem crema facuta si blatul taiat, ne putem ocupa de cladirea tortului.

13. In tava in care vom servi tortul punem prima foaie de blat, iar peste ea punem o parte din crema si o intindem uniform. Apoi, punem cea de-a doua foaie de blat si iarasi crema. Punem si ultima foaie de blat, iar cu crema ramasa imbracam tortul.

14. Pentru decor am pus cateva linguri de crema intr-un pos si am facut rozete pe el. Apoi, am pus cate o bucata de ciocolata pe fiecare rozeta si putina ciocolata razuita in mijlocul tortului.

15. Si, uite asa, am facut un tort mare, plin de crema si foarte delicios. Inainte de a-l servi va recomand sa-l lasati cel putin 2 ore la frigider, pentru a avea felii perfecte.
       Acest tort se face foarte usor, dintr-un blat si o crema, dar este foarte gustos si cucereste ochiul foarte usor datorita cantitatii de crema si ciocolata.

Va doresc POFTA BUNA!