Tort cu Ciocolata in Doua Culori - Reteta video

       Astazi vom face Tort de Ciocolata in doua culori. Este unul dintre cele mai bune torturi cu ciocolata pe care le-am facut. Acest tort este foarte cremos, avand crema din belsug.

Ingrediente pentru blat:

6 linguri de faina
8 abusuri
8 galbenusuri
8 linguri de zahar
2 linguri de cacao

1. Intr-un bol punem albusurile si le spumam bine cu un mixer. Apoi, adaugam zaharul treptat, mixand continuu.

2. Adaugam peste galbenusurile, cacao si faina. Amestecam pana cand totul este bine omogenizat.

3. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Dam blatul la copt la 180 de grade celsius pentru aproximativ 30 de minute, sau pana cand infingem un cutit in mijloc, iar lama iese curata. 

4. Scoatem blatul din forma si il lasam la racit.

5. Cand blatul este rece, il taiem cu grija in 3, incercand sa fie egale toate cele 3 foi.

6. Acum ne vom ocupa de creme.
Ingrediente pentru crema de ciocolata de lapte:
600 ml de frisca lichida
3 ciocolate de lapte sau 300 de grame
50 de grame de unt

7. Pe baie de aburi punem o cratita in care punem frisca, ciocolata si untul. Amestecam pana cand s-a topit toata ciocolata si untul. Apoi, o lasam sa se raceasca peste noapte la frigider.

8. Continuam cu ce-a de-a doua crema, cea de ciocolata alba.
Ingrediente pentru crema de ciocolata alba:
400 de ml de frica lichida
3 ciocolate albe sau 300 de grame

9. Tot pe baie de aburi, intr-o cratita punem frisca si ciocolata alba. Amestecam pana cand s-a topit toata ciocolata. Apoi, o lasam la racit peste noapte la frigider.

10. A doua zi, cand cremele s-au racit, le vom bate cu mixerul. Si, incepem cu ciocolata de lapte. Batem frisca cu ciocolata pana cand se intareste si isi dubleza volumul.

11. Acum, ne vom ocupa de gelatina.
Ingrediente pentru gelatina:
1 plic de gelatina granulata de 10 grame
100 de ml de apa rece

12. Amestecam gelatina cu apa, apoi o lasam la crescut pentru 5 minute, dupa care o topim rapid pe baie de aburi sau o bagam 30 de secunde in cuptorul cu microunde.

13. Cand avem gelatina topita, o punem peste crema de ciocolata de lapte si amestecam.

14. In tava in care vom servi tortul, punem inelul unei forme de tort detasabila. Punem prima foaie de blat in forma. Peste punem jumate din cantitatea de crema, apoi punem cea de-a doua foaie de blat si cealalta jumatate de crema. La urma punem si ultima foaie de blat. Dam tortul la frigider pentru 1 ora.

15. Intre timp ne vom ocupa de crema de ciocolata alba, pe care o batem cu mixerul, la fel ca pe cealalta crema, pana cand e tare.

16. Dupa o ora luam inelul de pe tort, dar inainte trecem cu un cutit pe margine.

17. Punem toata crema alba peste tort si cu grija il imbracam pe margini si deasupra.

       Un asemenea tort nu mai are nevoie de decorari extra, pur si simplu am facut tepi pe el cu o lingurita.
       Avand atat de multe creme, acest tort este cu siguranta preferatul meu in momentul de fata, iar desi pare elegant si complicat, nu are decat doua creme si un blat si se face foarte usor.

 Va doresc POFTA BUNA!